Kod onih koji nepogrešivo procenjuju procente za izbore: Iz Meridiana su nam objasnili poslednje promene kvota

Nemate još puno vremena da uplatite na svoje kandidate

  • 2

Izborna tišina nam se približava i izbori su iza ugla, a mi smo rešili da vam donesemo još jedan ugao gledanja na izbore. Šta kažu u kladionici Meridian?

Razgovarali smo sa Nenadom Radanovićem iz ove kladionice, koji nam je odgovorio na pitanja koja sve nas zanimaju.

Ovih dana se mnogo govori o izlaznosti i drugom krugu, a izgleda da su kladioničari iz Meridiana redom imali ustaljeno mišljenje o ovim pitanjima.

- Kada smo u decembru izašli sa inicijalnom ponudom naše predviđanje izlaznosti je bilo na nivou 55 odsto. Kako su se izbori približavali mi smo u skladu sa ukupnim dešavanjima povećavali ovaj procenat. U poslednjih nekoliko nedelja to se više ne događa i trenutna procena nam je 57 odsto i više ne postoji tendencija rasta. Po svemu sudeći ovo će biti jedni "obični izbori" - smatraju u Meridian kladionici.

Pitanje izlaznosti nužno povlači i pitanje drugog kruga, koji je izgleda malo verovatan.

- Ovo je verovatno najzanimljivije pitanje za većinu naših igrača. Ako je suditi po preferencijama naših igrača oni smatraju da drugog kruga gotovo sigurno neće biti. Iako je zarada na ovu opkladu relativno mala interesovanje za nju ne jenjava. Ovde praktično od početka nije bilo gotovo nikakvih promena i mi ne očekujemo nikakva iznenađenja - dodao je Nenad Radanović.

JEDINO OVDE IMATE OPCIJU IGRE NA BUDUĆEG PREMIJERA

Meridianbet je specifičan i po tome što jedini u ponudi ima i ponudu za klađenje na to ko će biti sledeći premijer.

Ko se najbolje kotira?

- Verovatno najveća nepoznanica ovih izbora je pitanje ko će biti budući premijer. Veliki broj kandidata je u opticaju. Prvi favorit pre nekoliko meseci je bio ministar finansija Vujović. Kako se politička atmosfera zagrevala u prvi plan su izbili bivši ministar pravde Nikola Selaković i aktuelni ministar inostranih poslova Ivica Dačić."

Sada su njih dvojica izjednačeni po kvotama - a ako se kladite na njih zarada bi mogla biti odlična. Jedan kandidat je pak skoro sigurno otpao iz trke za premijersko mesto...

- Zanimljivo je da kako je kampanja odmicala Ivica Dačić je popravljao svoje šanse i sada je već potpuno izjednačen sa prvim favoritom Selakovićem. Meridianbet kvota na njih dvojicu je 2,5.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bilo je nekih indicija da je aktuelni predsednik Tomislav Nikolić mogao da zauzme poziciju premijera, to se p svemu sudeći neće dogoditi. Njegove šanse su svakim danom sve manje i manje", smatraju u Meridianu.

Za sve kladioničare, a i one koji se ne klade toliko, ali prate politiku, Meridian je spremio neverovatnu ponudu u kojoj za svakoga ima ponešto.

- Mi smo sa ponudom izašli već u decembru kada su postojale prve naznake da će biti izbora. Tokom vremena ponuda se menjala, tačnije pre svega se proširivala. Imamo preko 300 različitih opklada koje, a čak i ono čega nema u ponudi može da se odigra preko naše slobodne igre - objašnjava nam Radanović.

Naravno da nas sve interesuje kakvo je raspoloženje kod drugih birača i kladioničara, pa smo i mi pitali - na koga se ljudi najviše klade?

- Najviše interesovanja definitivno pobuđuje Ljubiša Preletačević Beli. Veliki broj opklada sa velikim kvotama je položen na njegove opklade.

- Što se tiče tipa igre, najzanimljivije za naše igrače je pogađanje izlaznosti i opklade oko toga da li će biti drugog kruga ili ne - zaključili su iz Meridiana.

KLADIONICA BOLJE PREDVIĐAJU IZBORE OD AGENCIJA ZA ISTRAŽIVANJE

Ove prognoze treba uzeti za ozbiljno, jer se tokom prethodnih izbora za predsednika Meridian pokazao mnogo bolje nego agencije za posmatranje javnog mnjenja. Oni su izbornog dana već u 20 časova izašli sa svojom prognozom i maksimalna greška im je za svakog kandidata bila 1 odsto

Uz to granice koje je Meridian postavio na prethodnim izborima bile su u procenat tačne, tako da bi sve ovo trebalo imati na umu pred izbore.

baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    30. mart 2017 | 15:47

    Pa kad nepogresivo procenjuje onda nije ni trebalo organizovati izbore i bacati pare.

  • SrbIN

    31. mart 2017 | 00:18

    Ave Beli , Samo Jako!!! 5#

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA