UPOZNAJTE KRALJA HAŠIŠA: Svi znaju za njega, a vlasti ne smeju da ga taknu zbog jednog razloga (FOTO) (VIDEO)

Policija ni pre sirijskog rata nije zalazila u ovaj deo Libana. Dolina u kojoj se uzgajaju polja hašiša je najopasnije mesto u zemlji

  • 2

Kao što Evropa i SAD izvoze terorizam nama, mi im tako prodajemo drogu. S ovom rečenicom počinje kratki dokumenatarac u produkciji BBC o kralju hašiša u Libanu.

Dve stvari koje Putin nikada neće oprostiti: Zbog njih je krenuo u pohod na svet i postao najmoćniji čovek (VIDEO)

Liban je poznat širom sveta po svom hašišu. U dolini Beka poljoprivrednici hašiš uzgajaju nekažnjeno, što im donosi na milione dolara godišnje prihoda. Podržan od strane naoružanih policajaca, narko-bosovi su postali nedodirljivi.

Novinar Bendžamin Zand posetio je jednog od najvećih narko-dilera Ali Šamasa i saznao kako je rat u susednoj Siriji pomogao da se ove farme razvijaju.

- U Libanu svoi puše hašiš, to je ovde postalo normalno među svim slojevima društva, religije... Svi zarađuju novac od hašiša. Jedini koji plaćaju cenu su mladi ljudi - rekao je momak koji uzgaja kanabis, ali nije hteo da pokaže svoje lice pred kamerama zbog mogućeg hapšenja.

Dolina Beka nalazi se kod sirijske granice, tokom libanskog rata kanabis je ovde procvetao. Rat u Siriji doprineo je da se uzgajanje hašiša još više rasprostrani. Ova dolina je najopasnije mesto u Libanu u kojem ne važe zakoni.

Printskrin: Youtube/BBC News Printskrin: Youtube/BBC News

Takođe, u ovom delu zemlje ranije su se infiltrirali borci ISIS-a, dolazilo je do kidnapovanja, odzvanjale su bombe... Ali, najpoznatije je po svojim velikim poljima hašiša.

Novinar BBC-ja ušao je u kuću i farmu najvećeg narko-bosa, a celu scenu opisao je kao iz serije "Narkos". Ali Šamsa poseduje veliku količinu oružja, a to opravdava ulaženjem džihadista u njihovu zemlju.

Policija ni pre sirijskog rata nije zalazila u ovaj deo Libana.

Printskrin: Youtube/BBC News Printskrin: Youtube/BBC News

- Oružje pre hrane parola je plemena - istakao je Ali Šamsa.

U magacinima smešteno je "brdo" hašiša, što možete videti na snimku. Na pitanje novinara kako je tako otovoren o svemu kada je hašiš nelegalan u Libanu, Ali Šamsa odgovorio je kratko.

- Naši političari su ilegalini. Uzeli su vlast silom. Oni su nelegalni, mi smo legalni.

Printskrin: Youtube/BBC News Printskrin: Youtube/BBC News

Ali Šamsa zarađuje od milion do 1,5 miliona godišnje. Tokom sirijske krize, kaže da su svi bili ohrabreni da sade kanabis.

- Kao što Evropa i SAD izvoze terorizam nama, mi im prodajemo drogu - rekao je narko-bos i rekao da uspevaju da prokrijumčare drogu u Evropu jer je 90 odsto političara korumpirano.

Ali Šamam je osuđen na smrtnu kaznu zbog sukoba sa sirijskim trupama, i pritom ubio šestoro ljudi. Posle toga je, prema njegovim rečima, otišao na zabavu.

Printskrin: Youtube/BBC News Printskrin: Youtube/BBC News

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :Oks@j

    4. april 2017 | 18:41

    Libanon

  • Priucite se malo novinarcici

    14. april 2017 | 10:07

    "Dolina u kojoj se uzgajaju polja hašiša" prvi put cujem da hasis raste na livadi :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA