Ako planirate u Hrvatsku, od danas morate da ispunite OVA TRI USLOVA da biste prešli granicu!

Hrvatska apeluje na državljane trećih zemalja da obrate pažnju na uslove koje moraju da ispune za ulazak u njihovu državu

  • 42

Kao što je i najavljeno, članice EU od danas počinju sa primenom novih šengenskih pravila, kako bi sprečili ulazak terorista na njihovu teritoriju. Kako je susedna Hrvatska deo EU, i oni uvode rigorozne kontrole. Od sada nećete moći samo da sednete u auto ili autobus i sa pasešem jednostavno pređete granicu. Morate da ispunite tri uslova!

Od danas na snazi nova šengenska pravila: Spremite se da satima čekate na granici!

Od petka, 7. aprila nova pravila za ulaz u Šengen zonu

Hrvatska apeluje na državljane trećih zemalja da obrate pažnju na uslove koje moraju da ispune za ulazak u njihovu državu.

- Potrebna je važeća putna isprava, koja mora da važi barem tri meseca posle planiranog datuma odlaska s državnog područja države članice i mora biti izdata u poslednjih 10 godina.

- Putnici moraju da opravdaju svrhu boravka i da dokažu da imaju dovoljno sredstava za zadržavanje, kako za vreme trajanja nameravanog boravka tako i za povratak u svoju matičnu državu ili tranzit do treće zemlje za koju su sigurni da će ih prihvatiti.

- Za njima u dostupnim bazama podataka ne sme biti izdato upozorenje zabrane ulaska, da ne predstavljaju pretnju za javni poredak, međunarodnu sigurnost, javno zdravlje ili međunarodne odnose bilo koje od država EU.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako nas čekaju praznični dani, pretpostavke su da će 13, 14. i 15. aprila biti najveće gužve na granicama. Ili krenite na put dan, dva ranije, ili se dobro naoružajte strpljenjem, jer se očekuju višesatne gužve.

Probajte da odete na neki manji granični prelaz - na njima su obično manja zadržavanja, a posebno izbegavajte putovanja tokom vikenda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILICA

    7. april 2017 | 09:09

    Nemam nameru NIKAD vise da idem u tu ustasku drzavu!!!

  • BRKA

    7. april 2017 | 09:06

    Jasam u evropi 30 g 5 puta iso preko Hrvatske nemoram ni sada na more idem u italiju vec 8 godina i zabole me za HDZ

  • Trig

    7. april 2017 | 09:04

    Nikad,hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA