Rusija traži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN posle američkih napada u Siriji

Sa američkih razarača u istočnom Mediteranu ispaljeno je na desetine "tomahavk" raketa na pozicije sirijske vojske, a operaciju je naredio predsednik Donald Tramp kao osvetu za navodni napad hemijskim oružjem snaga Bašara el Asada u Idlibu

  • 5

Rusija će tražiti hitan sastanak Saveta bezbednosti UN, nakon raketnih napada SAD na vazduhoplovnu bazu u Siriji, izjavio predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Viktor Ozerov.

SAD ispalila 60 raketa na Siriju zbog napada hemijskim oružjem: Prve reakcije burne, Putin zagrmeo!

On je dodao da bi američki vazdušni napadi na vazduhoplovnu bazu u Siriji mogli da ugroze napore u borbi protiv terorizma, prenosi novinska agencija RIA.

- Ovaj napad može se gledati kao akt agresije SAD protiv nacije UN - rekao je Ozerov, prenosi Rojters.

Istovremeno, Bolivija je zatražila da SB UN danas održi konsultacije iza zatvorenih vrata nakon raketnih napada u Siriji, rekao je visoko pozicionirani diplomata SB UN.

Sa američkih razarača u istočnom Mediteranu ispaljeno je na desetine "tomahavk" raketa na pozicije sirijske vojske, a operaciju je naredio predsednik Donald Tramp kao osvetu za navodni napad hemijskim oružjem snaga Bašara el Asada u Idlibu, javile su agencije.

Zvaničnik Bele kuće je rekao da je ispaljeno 59 precizno navođenih raketa koje su pogodile vazduhoplovnu bazu Šajrat u Sirije.

Drugi zvaničnici su ranije objavili da je ispaljeno 70 raketa.

Ta vazduhoplovna baza, prema zvaničniku Bele kuće, ima veze sa "programom hemijskog oružja sirijskog režima i direktno je povezana sa užasnim hemijskim napadom 4. aprila", preneo je AFP.

Napad je izvršen sa američkih vojnih brodova u istočnom Mediteranu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    7. april 2017 | 09:12

    UN su bombardovanjem Srbije izgubile i kredibilitet i smisao! I pored toga sto UN nije odobrio to bombardovanje,NATO je to ipak uradio! Sta sad ikoga sprecava da radi sta hoce,a Putim ima tu moc da Amerikancima pokaze da su smrtni kao i svi ostali,ali ovi racunaju na njegov razum i da zna da bi to svet uvelo u globalni sukob,pa da zato nista ne preduzima!? Jos uvek je situacija takva da Amerika tera covecanstvo da dvaput razmisli o necem usmerenom protiv njih,a ta situacija bi trebala da se obrne,da Ameri pocnu da razmisljaju dvaput da li da nekog udare?! Ovako,ispada da ih se svi boje,a na zalost Amerikanaca,ne boji ih se niko,samo nemamo moc da valjano odgovorimo!!!

  • Жељко ☦

    7. april 2017 | 10:51

    УН су мртве, живеле УН....Ништа од састанчења, него памет у главу, добра стратегија и планови, па да од "великог брата" остане мала сестра...Или не мора ни она...

  • Kami

    7. april 2017 | 13:15

    Un postoji samo dd bi one birokrate zaradjivale debele plate. Vise lice ma pozoriste lutaka! Smucili su mi se jos od krize u Jugoslaviji. Organizacija bez ikakvog uticaja!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA