HOROR U KRAGUJEVCU: Dejanu je traktor OTKINUO SKALP, primljen u bolnicu sa golom lobanjom!

- Operacija je trajala četiri sata, a krvni sudovi su pripojeni. Zasad je skalp počeo da prpima krv i pacijent je van životne opasnosti - rekao je doktor koji je pacijentu sačuvao život

  • 6

Kada je vratilo od traktora zahvatio kosu Dejana Stankovića (45) iz sela Vinča kod Topole i otkinulo mu mesa sa lobanje i oba uveta, malo ko se nadao da će ostati živ.

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Psihijatrijski bolesnik udario ženu (34) sekirom u glavu nasred ulice!

BRAT VLADICE RAJKOVIĆA: Ubice dece zaslužuju smrtnu kaznu! Ne želim da ga vidim dok sam živ!

Zahvaljujući timu hirurga u Kragujevačkom kliničkom centru i brzom dolasku kod lekara, ovaj poljoprivrednik je preživeo. Podvig je to što je ceo skalp, koji mu je mašina otkrivela, prišiven i vraćen na golu lobanju.

Ova neverovatna nesreća dogodila se pre dva dana, kada se Dejan spremao da prska voćnjak.

- Celog života nosim dugu kosu i kada radim vezujem je u rep. Nisam ni sanjao šta može da mi se dogodi. Imam voćnjak od pet hektara pod jabukama. Nešto je curilo na cisterni i sagnuo sam se da vidim u čemu je problem. Tada me je vratilo zahvatilo i počelo je da mi umotava kosu - rekao je za "Blic" Dejan.

Samo pribranost mu je pomogla da spasi život.

- Bacilo me je na stranu, borio sam se. Sećam se da sam ustao i podigao sam se do česme, da operem lice puno krvi. Nisam bio svestan šta mi se desilo. Sreća je što nisam bio sam i što su me drugari dovezli brzo do bolnice - priča Stanković.

Primarijus Goran Azanjac je rekao da se radi o teškoj povredim, koja se retko dešava.

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Wellness RM Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Wellness RM

- Pacijentu je bukvalno kardan od traktora otkinuo kožu i poglavinu vrata, obe ušne školjke, kosu... Čovek je bukvalno skalpiran. Došao je sa golom lobanjom, pokidanim krvnim sudovima. Skalp koji je donesen bio je zamrljan uljem, blatom. Konsultovali smo se i rešili da krenemo u komplikovanu operaciju - rekao je Azanjac.

- Operacija je trajala četiri sata, a krvni sudovi su pripojeni. Zasad je skalp počeo da prpima krv i pacijent je van životne opasnosti - dodao je Azanjac.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    7. april 2017 | 11:02

    Браво , браво, браво за храбре и праве докторе. Ето то су доктори. А не да се неко само зове доктор. Богу хвала да су успели, и да се све лепо заврши.

  • Rke koke

    7. april 2017 | 10:48

    Najezio dam se od temena do malog prsta na nozi. Brz oporavak druze

  • Lola

    8. april 2017 | 07:59

    Sve čestitke doktorima i osoblju neohirurgije u kragujevcu, ja nosim najpozitivnija iskustva. Strucni i humani ljudi pre svega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA