≫ 

Popila "domestos" zbog trojke iz matematike: Svi detalji trovanja devojčice iz Niša (FOTO)

Direktorka škole Radmila Krstić kaže da je ova učenica odličan đak i da kod nje nije primećen nikakakav poremećaj ponašanja

  • 18

Učenica (11) četvrtog razreda Osnovne škole "Učitelj Tasa“ u Nišu popila je korozivno sredstvo “domestos“ razočarana što je dobila trojku na testu iz matematike.

UŽAS U NIŠU: Devojčica (11) popila "domestos"

Incident se dogodio u četvrtak ujutro u školskom toaletu, gde je devojčica pronašla bocu za dezinfekcionim sredstvom. Zahvaljujući brzom zdravstvenom zbrinjavanju nije pretrpela teže posledice i istog dana je puštena kući.

Direktorka škole Radmila Krstić kaže da je ova učenica odličan đak i da kod nje nije primećen nikakakav poremećaj ponašanja. Kada joj je učiteljica saopštila da je dobila trojku na kontrolnom iz matematike ta učenica se rasplakala.

- Učiteljica joj je kazala da ode do toaleta i da se umije kako bi se smirila. Ona ju je poslušala, a kako smo kasnije videli na nadzornim kamerama, iz prostorije gde stoje dezinfekciona sredstva, uzela je bocu sa "domestosom“ i popila dva gutljaja. Kada se vratila u učionicu u vreme trajanja školskog odmora, ona se požalila jednoj drugarici da je boli stomak i priznala šta je uradila. Pozlilo joj je i povratila je što je umanjilo uticaj sredstva koje je uzela. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć i dete je prebačeno u bolnicu – objašnjava direktorka za Telegraf.rs.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ona dodaje da je škola sprovela istragu kako bi se ustanovilo zbog čega je opasno sredstvo bilo dostupno đacima.

- Ustanovljeno je da je pomoćni radnik nakratko ostavio nezaključanu prostoriju sa hemijskim sredstvima jer je tu ispirao krpu kojom je u tom trenutku brisao podove. Zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak i on je suspendovan - kazala je Krstićeva.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ona naglašava da je najvažnije da je učenica sada dobro ali da će se u dalji rad sa njom uključiti stručne službe.

Daljinac baner

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    8. april 2017 | 00:05

    I sad zbog bolesno ambicioznih roditelja i deteta čistačica će dobiti otkaz.

  • Rakun

    7. april 2017 | 23:28

    Tu su roditelji krivi,forsiraju decu.Samo petica,nista drugo,i eto sta se desava.

  • king

    7. april 2017 | 23:51

    Sta bih ja dao za trojku iz matematike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA