Britanci o srpskom "fijatu 500L": Nije loše!

Novinar londonskog Independenta Dejvid Vilkins na međunarodnoj prezentaciji u Torinu testirao "fijat 500 L", koji će se proizvoditi u Srbiji

  • 1

Britanski dnevni list "Independent" prenosi da je imao priliku da na međunarodnoj prezentaciji u Torinu testira "fijat 500L", koji će se proizvoditi u Srbiji. Prvi komentar novinara Dejvida Vilkinsa nakon vožnje "srpskog fijata"  bio je: "Nije loše!"

"Fijat 500L", koji se proizvodi u Kragujevcu, neće stići na britansko tržište do 2013. godine, kada bi trebalo da bude dostupan i sa 1.6 dizel motorom, uz već postojeća dva benzinska motora i jednim manjim dizelašem od 1.3 litre. Iako zvanične cene još nisu poznate, prodaja "fijata 500L" trebalo bi da startuje cenom između 14.000 i 15.000 funti.

- Mislim da će se dobro prodavati - piše autor teksta u "Independentu".

Britanski dnevni list prenosi da je po dimenzijama "500L" baziran na većem "puntu", a neki stilski detalji podsećaju na drugi popularni automobil italijanske kompanije - "fijat pandu".

Novinar "Indepententa" posebno je impresioniran multimedijalnim sistemom nazvanim "JuKonekt", koji omogućava sve vrste povezivanja sa mobilnim telefonima, a sve to vidljivo je na LCD ekranu dijagonale pet inča. Ono što je u članku posebno naglašeno, i što će "500L" izdvojiti od drugih automobila i izazvati brojne komentare, jeste ugrađeni "lavaca" aparat za espreso kafu, čiji je zadatak da vozačima učini velike saobraćajne gužve malo podnošljivijim.

"Indipendent" procenjuje, na osnovu uspeha koji je BMW postigao kada je na bazi malog "minija" predstavio atomobil "mini kantrimen", da se može očekivati da će se slično dogoditi i sa modelom "500L".

(M. S. / Tanjug / Foto: Fejsbuk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA