PROBNO POLAGANJE PRIJEMNOG: Osnovcima je jedan test je pravio posebne probleme

- Super je to što možemo testirati svoje znanje kako bismo kasnije videli gde grešimo - otkriva učenik osmog razreda Aleksa Milenković

  • 3

Probni test je, sudeći po izjavama srpskih osmaka, prošao više nego dobro, ali su mnogi mišljenja da je matematika bila teža nego srpski.

Pomozite detetu da spremno dočeka malu maturu: Onlajn kurs s rešenim svim zadacima iz matematike

Nikad teža matematika na završnom ispitu za osmake: Ovo su svi sporni zadaci!

- Srpski je bio mnogo lakši od matematike. Od ukupno 20 zadataka, preko pola smo mogli da uradimo bez dana vežbanja - prvi su utisci osmaka.

Pre samog početka testa iz srpskog direktorka beogradske OŠ "Skadarlija" Mirjana Sloboda upozorila je đake na vreme koje im je na raspolaganju i na to da ne žvrljaju zadatke za koje smatraju da su pogrešno uradili, jer im se svakako odgovori neće priznati. Na njeno iznenađenje, prvi đaci izašli su već nakon 45 minuta.

Iako smatraju da je test bio lak, neki su se pomučili sa književnošću.

- Mnogo više sam se trudila oko književnosti. Posebno poslednji zadatak oko kojeg sam se baš pomučila. Za test od juče sam se više spremala, a ovaj sam bolje uradila - kaže učenica Nađa Mračević za "Blic".

Među niškim đacima test iz srpskog jezika je prošao bolje od matematike, pogotovo kombinovani, poručuju osmaci iz OŠ "Radoje Domanović". Najviše su se namučili sa fizikom.

- Test iz srpskog je bio umeren i smatram da neće biti problema kada bude došao pravi prijemni. Kombinovani test mi je bio malo problematičan iz dela biologije. Super je to što možemo testirati svoje znanje kako bismo kasnije videli gde grešimo - otkriva učenik osmog razreda Aleksa Milenković.

Izgleda da je probni test male mature iz srpskog jezika lakše pao i učenicima Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Subotici. U pauzi između dva testiranja, učenici su zaključili da im je od svih nastavnih predmeta matematika najteža.

- Probni test iz srpskog jezika je bio lak. Od 20 pitanja uradila sam 15 i zadovoljna sam. Poslednja tri zadatka su bila najteža, a većinu nas buni književni rod i vrsta. Planiram da upišem ekonomsku školu i verujem da ću dobro proći na pravom testiranju - priča učenica osmog razreda Nikolet Hajdu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan

    10. april 2017 | 09:30

    Cemu vise ti prijemni ispiti i stresovi za decu i roditelje

  • Ćiro

    10. april 2017 | 17:47

    Trebalo bi uvesti samo test iz opšteg nivoa znanja i logike i ništa više.

  • Верица

    11. april 2017 | 15:34

    Сјајно јојојојојојојојојојојојојихихј фефе мемемеме

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA