Fotografija koja je uništila desničare širom sveta: Lider ekstremista uneo se muslimanki u lice, a onda je usledio njen odgovor (FOTO)

Devojka je otišla na protest da pruži podršku svakome ko bude bio napadnut ili maltretiran

  • 11

Krajnja desnica Engleska liga odbrane održala je protest u subotu u Birmingemu kao odgovor na napad koji se dogodio u Vestminsteru prošlog meseca. Tokom protesta Safijah Khan iz Birmingema našla se licem u lice sa Ijanom Kroslendom, liderom ove desničarske organizacije.

Muslimanke formirale živi lanac u Londonu: Solidarišemo se sa žrtvama terorizma, ovo je napad na sve nas! (FOTO)

Ona je istakla da nije ništa rekla sve dok članovi ove grupe nisu okružili muslimanke sa plavim marama.

- Htela sam da odem na ovaj protest jer postoji duga istorija uznemiravanja i napada na muslimane, koji su ugroženi članovi društva - rekla je Safijah, koja je i sama muslimanka.

Dodala je da je otišla na protest da pruži podršku svakome ko bude napadnut ili maltretiran, prenosi buzzfeed.com.

Tokom ovog događaja fotograf Asošijejted Presa napravio je nekoliko slika kada je ova devojka odlučila da se suprotstavi vođi protesta i ove desničarske grupe.

Ona kaže da joj je Ijan Kroslend zapretio prstom ali da ona nije ustuknula jer se ne plaši nikoga.

Foto: Tanjug/AP/Joe Giddens/PA Foto: Tanjug/AP/Joe Giddens/PA

- Nisam se osećala ugroženom ni jednog trenutka. Čak ni onda kada su onih 25 ljudi koji su okružili muslimanke sa plavim marama došli posle da okruže mene i još neke ljude kojima je smetala trenutna situacija - rekla je ona.

Ova fotografija je postala pravi hit na društvenim mrežama, a mnogi su sliku nazvali neverovatnom.

Ranije u tog dana Centralna džamija u Birmingemu održala je čajanku kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo zbog prostesta Engleske lige odbrane.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    10. april 2017 | 16:44

    Ona vrlo dobro zna da niko neće nasrnuti fizički na nju jer sledi direktno hapšenje i zatvor, zato glumi hrabrost. Što se tiče ugrožavanja, samim prisustvom muslimana u nekoj zemlji koja nije muslimanka je ugrožavanje te zemlje od strane muslimana.

  • Нена

    10. april 2017 | 13:15

    А шта је ту ,,невероватно", можда за либерале који су поприлично и допринели овом светском хаосу!Муслимани ,,угрожени", где, како, нико их није дирао док нису кренули са џихадизмом, јесу ли у Египту нападнути Копти или муслимани, у Нигерији се свакодневно нападају цркве, у многим исламским земљама ако носите крстић или СВ.писмо, можете добити бичевање или нешто још горе!Нити је слика нешто спектакуларно нити је УНИШТИЛА било кога!

  • SRB

    10. april 2017 | 19:24

    Ako se uskoro svo hriscanstvo ne opameti i ne ujedini sleduje mu propast.Zar je moguce da smo slepi kod ociju kad trpimo ovaj turski zulum?Cini mi se da ce ponovo srbi morati da brane evropu of osmanlija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA