Branislav Nušić je ponudio supruzi da bira njegov porok: Piće, kocka ili švalerke! Izabrala je, ali se pokajala (VIDEO)

Nušić je ostavio zapis u kom je objasnio zašto je izgled kapele baš u obliku piramide

  • 2

U staroj Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu sahranjen je i naš najpoznatiji komediograf Branislav Nušić. Zbog samog oblika njegove grobnice vezuju se mnoge priče od toga da je delo masona do priče da je sam spomenik poslednja šala slavnog pisca. Kako bi saznali koja zapravo priča stoji iza ovog spomenika uputili smo se put Novog groblja, a zanimljive detalje otkrila nam je Violeta Obrenović kustos Novog groblja.

Svi znaju da je Nušić bio pisac, ali niko ne zna da je imao još jedan, tajni posao! (FOTO)

Nušić je ostavio zapis u kom je objasnio zašto je izgled kapele baš u obliku piramide.

- Podigao je kapelu oštrih ivica zbog onih koje je povredio oštrim jezikom za vreme života. Obećali su da će mu oskrnaviti grob, pa je odlučio da ih spreči u tome - ispričala je za naš portal Violeta.

U surovim obećanjima najistrajnija je bila njegova žena. Obećala je da će mu oskrnaviti grob nakon smrti, jer je imao previše ljubavnica.

- Nušić u svojoj autobiografiji naveo da je on svojoj ženi ponudio da bira između poroka koje on mora da ima. Od piča, kocke i žena ona je izabrala ovo treće, ali se u međuvremenu pokajala, pa mu je pretila da će mu nakon smrti oskrnaviti grob - istakla Violeta i dodala da neke od urbanih legendi kažu da mu je to obećala i tašta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I pored svih anegdota koje su vezane koje su vezane za samu grobnicu Branislava Nušića, zasigurno se zna da je on nju podigao za svog sina jedinca Strahinju Bana Nušića, koji je poginuo u Prvom svetskom ratu.

Prema rečima kustosa Novog groblja, prema dostupnim informacija, iza oblika ove grobnice krije se čista simbolika, jer se piramidalni oblik smatra simbolom večnosti.

Pogledajte kako izgleda Nušićev grob:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule .

    11. april 2017 | 00:02

    Meni je dozvolila sva tri poroka, ali mi slabo ide!

  • Nerealni optimista

    11. april 2017 | 07:14

    Meni ovo izgleda na ultra mega giga masonski znak sa sve okom na vrhu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA