Incident na hrvatskom nebu: Borbenom avionu pukla sajla koja je držala metu, teret pao na krov kuće!

Vojna i civilna policija izašle su na teren gde se utvrđuju uzroci ovog događaja", stoji saopštenju nadležnog resora

  • 10

Tokom vojne vežbe u Ližnjanu u Istri, dogodila se nezgoda kada je sajla, kojom je meta pričvršćena za vojni avion, pala na jednu kuću.

Komšije se naoružavaju: Hrvatska dobila nemačke haubice!

U tom incidentu nema povređenih, a načinjena je manja materijalna šteta.

Pilot aviona Hrvatskog vazduhoplovstva krenuo je prema proceduri iznad aerodroma Pula te je izbegavajući naseljena mesta krenuo prema poligonu Marlera.

- U samom zaokretu iznad mora, a neposredno ispred mesta Ližnjan, oko 10:35 sati, došlo je do pucanja nosive sajle i meta je usled delovanja južnog vetra pala u mesto Ližnjan na privatnu kuću - saopštila je informativna služba Ministarstva odbrane.

Načelnik opštine Ližnjan Marko Ravnić, koji je obišao mesto pada mete, potvrdio je kako je meta pala na krov porodične kuće te kako je vlasnik kuće u tom trenutku bio u dvorištu.

Inače, težina mete je pet kilograma, a u slobodnom padu stabilizirajuće trake mete imaju funkciju padobrana pa su tako usporile njen pad na zemlju.

"Vojna i civilna policija izašle su na teren gde se utvrđuju uzroci ovog događaja", stoji saopštenju nadležnog resora", preneli su hrvatski međi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA