Ministarstvo privrede izdvojilo 140 miliona dinara za pomoć gradovima i opštinama

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština

  • 0

Ministarstvo privrede je odlučilo da sa 139,9 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava koje žele da unaprede infrastrukturu, da ulažu u industrijske i poslovne zona, inkubatore i klastere, da obnavljaju braunfild lokacije, kao i da razvijaju saobraćajnu i komunalnu infrastrukture.

Ako želite da pokrenete biznis, dobijate 500 miliona za srećan početak!

U saopštenju Ministarstva navodi se da je odluka doneta nakon sprovedenog javnog poziva, te da se podrška za pripremu projektno-tehničke dokumentacije realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017.

U zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, objašnjavaju oni, sufinansiraju se u određenom procentu ukupni troškovi izrade dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da sami plate preostalu vrednost.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština: Pirot, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Pazar, Užice i Beograd.

Među opstinama su Lazarevac, Alibunar, Babušnica, Bajina Bašta, Bojnik, Boljevac, Vladičin Han, Žabalj, Žabari, Žitište, Knjaževac, Kosjerić, Kuršumlija, Lebane, Lučani, Ljig, Medveđa, Merošina, Odžaci, Prijepolje, Prokuplje, Raška, Svilajnac, Svrljig, Surdulica, Sjenica, Sokobanja, Temerin, Titel, Trgovište i Čoka.

Grupi nerazvijenih opština pripada 16 sa ovog spiska.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA