Majci dečaka piromana koji je zapalio beskućnika preti zatvor: Evo kolika kazna je čeka

Protiv D.J. podnet je optužni predlog za delo zanemarivanje deteta, za koje je prema Krivičnom zakoniku zaprećena kazna do tri godine zatvora

  • 8

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv D.J (49), majke dečaka S.N., koji je u decembru prošle godine zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića koji je potom preminuo od opekotina.

DEČAK PIROMAN ZAPALIO ČOVEKA IZ ZABAVE? Užasavajući detalji nezapamćenog zločina u Novom Sadu

Majka dečaka piromana u pritvoru: Jedva su je našli, ona nema čak ni prijavljeno boravište!

Kako je potvrđeno u tužilaštvu, protiv D.J. podnet je optužni predlog za delo zanemarivanje deteta, za koje je prema Krivičnom zakoniku zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Iz tužilaštva kažu da su podneli žalbu sudu protiv puštanja na slobodu D.J. koja je u februaru, nakon jednog dana provedenog u pritvoru, puštena na slobodu. Taj postupak još uvek nije okončan.

Podsetimo, ona je nakon tek nakon potrage koja je trajala više od mesec dana saslušana, pošto policija nije mogla da je pronađe na prijavljenim adresama. Uhapšena je kada je došla da izjavu.

Njen sin, S.N. je krajem decembra, u društvu dva trinaestogodišnjaka, zapalio jenovine i bacio ih na DragutinaTodorčevića koji je spavao iza jedne lokalne prodavnice u Novom Sadu.

Vatra je brzo zahvatila stvari kojima je Todorčević bio prekriven i njega je nakon poziva građana Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde je zbog teških opekotina preminuo nakon nekoliko sati.

Dečak je nakon stravičnog događaja smešten u Vaspitno-popravni dom za maloltenike u Pančevu, pošto je premlad da bi krivično odgovarao.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukmir

    11. april 2017 | 08:17

    Pod hitno,menjati zakon za maloletnicke delikvente.U ovom slucaju ubica mora da odgovara,a i roditelj."Preti" joj tro god.!Nema da joj preti nego je odmah osuditi na maksimalnu kaznu.Ako je roditelj odgovoran za maloletno dete,onda mora odgovarati i u ovakvim situacijama.Deca nam postaju mali huligani i to sa desetak godina.

  • Belfagor

    11. april 2017 | 18:08

    U Americi i maloletnici odgovaraju za svoje postupke. Ovde može da pobije sve na koje naiđe i ako je maloletan puste ga kući uz ukor. More udri ga okiten crevom dok mu ne presedne život.

  • Zoja

    12. april 2017 | 06:14

    Koliko se sećam, u vreme kad se ovo dogodilo pisalo se da je dečakova majka u bolnici. Ako je bilo tako, postavlja se pitanje i rada nadležnih službi - ako samohrani roditelj dospe u bolnicu, da li je dužan da bez obzira na svoje stanje, obezbedi brigu o deci i koja je to granica njegove onesposobljenosti kad neka institucija treba da preuzme brigu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA