≫ 

Ako vidite vozača za ovako vezanim pojasom, bežite što dalje od tog auta jer možete da izgubite glavu

Nesavesni vozači koji žude za ležernosti tokom vožnje, ugrožavaju svoj život, život svih u kolima, ali i druge učesnike u saobraćaju

  • 12

Vozači u Srbiji počeli su da pribegavaju raznim trikovima tokom vožnje, kako bi se osećali komfornije, a nesvesni da time dovode i sebe i druge učesnike u saobraćaju u opasnost!

Bili smo u noćnoj patroli sa policijom, prvi je "pao" vozač audija: Kako Srbi kukaju i mole ih zbog "jedne čašice ili jednog kilometra" (VIDEO)

Nedavno su se pojavili takozvani stoperi sa štipaljkicama, koji se koriste za sigurnosni pojas, a vozači to koriste kako bi olabavili pojas radi veće udobnosti tokom vožnje.

Time na prvom mestu sebe dovode u opasnost, jer u slučaju da dođe do saobraćajne nesreće, njih pojas neće zaštititi, a time ugrožavaju i ostale učesnike u saobraćaju.

Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, apeluje na vozače da su te štipaljke veoma opasne.

- Ako štipaljkom olabavite pojas, on gubi funkcionalnost. Pojas svakog automobila je, takav kakav jeste, definisan tehničkim karakteristikama, osmišljenim da vas zaštite. Svakom promenom na pojasu menja se i njegova zaštitna funkcija, čime rizikujete da u slučaju udesa uopšte ne budete zaštićeni - upozorava Milošević.

Vozači pribegavaju ovom triku da bi se osećali komfornije; Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, postoji i gora varijanta - lažne kopče za pojas, koje se utaknu u mesto za pojas, zbog toga što automobili novije generacije automatski uključuju zbučno upozorenje ukoliko se ne stavi pojas.

Tako da u ovom slučaju on nema apsolutno nikakvu funkciju i uopšte vas ne štiti.

Tako nesavesni vozači koji žude za ležernosti tokom vožnje, ugrožavaju svoj život, život svih u kolima, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srpski Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    11. april 2017 | 09:22

    E nemogu vise da citam ovakve gluposti,ma koga briga dal sam vezao pojas il nisam dal sam u njega stavio laznjaka il nisam....gospodo draga ako nekog time ugrozavam ugrozavam sebe...nikako sa pojasom nemogu ugroziti druge ucesnike u saobracaju.Gospodo draga bolje vodite racuna o onima sto voze u pijanom stanju,o onima sto voze pod opijatima,o onima sto voze bahato sto debelo prekoracuju propisanu brzinu o onima sto preticu preko pune linije o onima sto nepostuju crveno svetlo na semaforu pa prodju na njega e o takvima vodite racuna jer oni su ti koji mogu sem sopstvenog da ugroze zivote svih nas,zbog takvih se nazalist gine svaki dan a ne zbog ovih sto imaju pravi il lazni pojas dal su vezani ovako il onako!

  • coveculjak

    11. april 2017 | 10:21

    A sta se desi ako za izvesno vreme naucnici utvrde da stipaljke poboljsavaju funkciju pojas? Ili i u spejs satlu kosmonauti se osecaju lagodno a u automobilu zategni ga. Ali treba i strucnjak Okanovic da opravda postojanje svoje funkcije za koju prima de4belu platu.

  • Filip

    11. april 2017 | 08:51

    A na koji nacin ugrozavaju druge ucesnike?? Ako im smeta neka ga skinu, ako poginu sami su krivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA