PUTIN BESAN KAO RIS: NATO saveznici samo klimaju glavama, gde su dokazi o upotrebi hemijskog oružja?

Putin je istakao da je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN izveden udar na jednu suverenu zemlju

  • 3

SAD su prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ne iznevši dokaze da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin otkrio tajne Trampove planove za novo bombardovanje Sirije (FOTO) (VIDEO)

- Kako su reagovali NATO saveznici? Svi su klimali glavama kao lutke, ne analizirajući događaje. Gde su dokazi da su sirijske snage koristile hemijsko oružje? Nema ih. Da li je bilo kršenja međunarodnog prava? Jeste, bilo je. To je činjenica - rekao je Putin u intervjuu za tv stanicu "Mir".

Putin je istakao da je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN izveden udar na jednu suverenu zemlju.

- Uprkos tome što je u pitanju jasno kršenje međunarodnog prava, svi su se s tim slozili, prihvatili to i počeli da klimaju glavom u znak odobravanja - kazao je Putin, navodi se u izvodima intervjua koji su objavljeni na sajtu te stanice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takođe je istakao da bi odluka o odobrenju ruskog državljanstva mogla da bude poništena za one koji su se priključili Islamskoj državi, terorističkoj grupi koja je zabranjena u Rusiji.

- Shodno ruskom ustavu, nije moguće nikome oduzeti državljanstvo. Ipak, moguće je poništiti određene odluke koje služe kao osnova za dobijanje ruskog državljanstva - rekao je Putin u intervjuu za tv stanicu "Mir 24".

Putin je dodao da će po tom pitanju biti konsultovani advokati i da misli da će takva odluka biti doneta u bliskoj budućnosti, prenela je agencija Tas s.

Intervju će u celini biti emitovan večeras, navodi Tas s.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA