≫ 

Sastanak Putinove i Trampove desne ruke: Lavrov Tilersonu rekao da se američki napadi NE PONOVE (FOTO) (VIDEO)

Šef ruske diplomatije je američkom kolegi rekao i da želi iskrene i poštene razgovore o formiranju široke antiterorističke koalicije

  • 0

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas na sastanku sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Moskvi da prošlonedeljni udari SAD na vazduhoplovnu vojnu bazu u Siriji predstavljaju kršenje prava i da je važno ne dopustiti da se takvi udari ponove, javlja Rojters.

Trampov čovek objavio ultimatum Rusiji pa doputovao u Moskvu: Tilerson prvi put sa Rusima posle napada u Siriji, digao se crni dim (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Važno nam je da znamo kakav je vaš stav, stav SAD i kakve su istinske namere američke administracije - rekao je Lavrov na početku sastanka s Tilersonom, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, u jeku tenzija povodom Sirije, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šef ruske diplomatije je američkom kolegi rekao i da želi iskrene i poštene razgovore o formiranju široke antiterorističke koalicije.

- Mnogo puta smo rekli da smo spremni na konstruktivni dijalog na ravnoj nozi sa SAD - podsetio je Lavrov, poručivši da se Moskva zalaže za kolektivne akcije, navodi britanska agencija.

Tilerson je na sastanku s Lavrovim poručio da će linije komunikacije SAD sa Rusijom uvek ostati otvorene, ocenivši da se današnji sastanak održava u važnom trenutku kako bi Rusija i SAD mogle da preciziraju polja od zajedničkog interesa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, to se primenjuje čak i kada su taktike različite.

- Želimo da preciziramo oblasti u kojima postoje oštre razlike u stavovima kako bismo shvatili zašto one postoje i kakvi su izgledi za smanjenje tih razlika - objasnio je američki državni sekretar.

On je rekao da se raduje otvorenim, poštenim i iskrenim razgovorima kako bi se bolje definisali američko-ruski odnosi, navodi Rojters.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA