≫ 

Ledi krv u žilama: Evo šta piše u pismu teroriste koji je izveo napad na fudbalere Borusije Dortmund

U pismu, za koje još uvek nema zvanične potvrde autentičnosti se postavljaju dva uslova

  • 1

Nemačka policija istražuje moguću "islamsku vezu" povodom tri eksplozije koje su odjeknule u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund uoči meča Lige šampiona, nakon što je na mestu napada pronađeno pismo u kom se pominje napad na božićnem vašaru u Berlinu i poruka na jednom antifašističkom portalu.

Poslednja vest: Pronađeno i drugo pismo u kojem se navodi mogući razlog terorističkog napada u Dortmundu

U pismu se pominje i nemačka izviđačka misija "Tornado" u okviru međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države, navelo je nekoliko nemačkih medija, pozivajući se na neimenovane izvore.

Prethodno je nemačka policija saopštila da je pokrenula istragu "u svim pravcima" posle tri eksplozije koje su odjeknule u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund, u kojima je jedan od igrača povređen.

Dok policija istražuje da li su tačne tvrdnje da iza ovo jezivog događaja stoje islamisti, na društvenim mrežama se pojavilo pismo koje se dovodi u vezu sa organizatorima napada, a koje nosi jezivu poruku:

- U ime Alaha, milostivog, samilosnog, 12 nevernika će biti ubijeno od strane naše braće u Nemačkoj. Niste smeli da budete kao Merkelova u svojoj prljavoj borbi. Vaše rakete još lete i muslimani ginu. Ostajmo čvrsti milošću Alaha. Od sada su svi nevernici glumci, pevači, sportisti i svi istaknuti Nemci na našoj meti.

U pismu, za koje još uvek nema zvanične potvrde autentičnosti se postavljaju dva uslova.

Otkriveno ko najverovatnije stoji iza terorističkog napada u Dortmundu i zašto je baš Borusija bila meta (FOTO) (VIDEO)

- Imamo dva uslova: Da se prekine bombardovanje Sirije i da ratna baza bude zatvorena - piše u pismu, a aludira se na učešće nemačkih borbenih aviona "Tornado" u Siriji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blickrig

    12. april 2017 | 23:25

    Da su to uradili u americi ne bi se vise leba najeli ameri to rade po kratkom postupku+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA