Problem "Dragiše Mišovića", dan treći: Rešenje posle Vaskrsa

Sastanak vlasnice zemlje i rukovodstva bolnice je trebalo da se održi ove nedelje ali je sve pomereno za posle praznika

  • 5
Porodilište Dragiša Mišović Foto: Telegraf

Rešenje problema Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" svetlost dana trebalo bi da ugleda odmah posle Vaskrsa, kada se očekuje da se sastanu rukovodstvo bolnice i vlasnica zemlje Simonida Tanasijević, zbog koje izvršitelji prete plenidbom imovine ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Spas u poslednji čas za srpsku bolnicu: "Dragiša Mišović" na korak od rešenja da izbegne plenidbu imovine

Možemo da ostanemo bez jedne od najvažnijih bolnica: Izvršitelji hoće da plene imovinu KBC "Dr Dragiša Mišović"!

Kako Telegraf. rs saznaje sastanak je trebalo da se održi ove nedelje ali je sve pomereno za posle praznika. Tada bi Simonida Tanasijević, koja je rešila da odustane od svojih potraživanja i koja je sve vreme u kontaktu sa rukovodiocima bolnice,  to i zvanični trebalo da potvrdi.

Muke "Dragiše Mišovića" počele su prošle godine kada je doneta pravosnažna presuda po tužbi Simonide Tanasijević za 12 ari plaća u Kronštakoj ulici 7 koje je ova bivša lekarka dobila u nasledstvo od strica.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

Tu zemlju je 1960. godine nacionalizovala država, a zatim ga je 1963. KBC “Dr Dragiša Mišović ” kupio od Narodnog odbora Opštine Savski cenac i  uredno platio u tri rate. Posle bolnice, zemlja je promenila još dva vlasnika.

Prvo ga je od bolnice “Dr Dragiša Mišović” kupio Dom časnih sestara, a zatim su tu zemlju 1992. prodale preduzeću “Koling”, koje je u stečaju i koje je i dan-danas upisano na toj parceli.

Foto: Profimedia/Caia Image Foto: Profimedia/Caia Image

Postupak protiv bolnice pokrenut je 2011. godine. Vlasnica zemljišta, koja ju je dobila u nasledstvo od strica, dobila je pravosnažno slučaj na sudu i prošle godine je došlo rešenje o izvršenju. Bolnica je vlasnici isplatila tri miliona dinara a kako nisu imali više računi bolnice su blokirani, pa su u petak i izvršitelji zakucali na vrata da popišu imovinu ove zdravstvene ustanove za plenidbu.

Simonida međutim, ne želi da zaključa vrata ove ustanove, pa je rešila da odustane od svojih potraživanja. Kaže, zadovoljna je sa isplaćenim novcem. Čekamo zvanično potvrdu svega.

Daljinac baner

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ika

    12. april 2017 | 18:51

    Sve je ovo fora i malo medijske paznje traze... a bitne stvari se ne objavljuju..

  • Charlie

    12. april 2017 | 18:24

    Црвени Мундири су шампиони крађе и препродаје. Отето - Проклето!!!

  • Belogradjanin

    12. april 2017 | 18:21

    Nek daju neki euro doktori i doktori iz ustanove posto sve trose druavno a naplacuju privatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA