Albanke se masovno udaju za Srbe i beže od Albanaca: Imaju samo nekoliko uslova, a jedino Srbi ih ispunjavaju!

Veoma bitan faktor, možda pomalo i bizaran, ali svakako utiče na odluku mnogih Albanki da se udaju za Srbe je - svadba

Ekskluzivne životne priče na našem portalu o Srbima koji se žene Albankama, izazvale su brojne reakcije čitalaca i pokrenula lavinu komentara, pa smo se i u narednim tekstovima pozabavili ovom temom.

Goca spaja Srbe sa Albankama za 6.000 evra: Na ova pitanja mladoženja mora da odgovori tačno, inače ništa od braka! (FOTO)

Mišljenja čitalaca su podeljena, jedni odobravaju ženidbu Albankom opravdavajući stav činjenicama kako su Albanke dobre žene, požrtvovane, poštuju svoje muževe i porodica im je svetinja, drugi su protiv.

Neki su otišli toliko daleko da su nas pitali da im predložimo agenciju koja će posredovati i upoznati ih sa nekom Albankom. A šta na to kažu devojke iz Albanije?

Sve više ljudi razmišlja kao Marko koji je oženio Albanku! Srđan mu poručuje: Imam 29 godina, nemam ženu, dao bih 1.000 evra za nju

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Kod nas statistički dolazi pet žena na jednog muškarca, što znači da oni imaju veoma širok izbor prilikom ženidbe. Ako devojka nije udata i ne studira, a ima preko 20 godina, okolina je tretira “kao da joj je istekao rok” i ne želi je niko. Zato ne odbijaju ni momke drugih nacionalnosti koji bi ih oženili, pa makar to bilo i posredstvom agencije. Za njih je veća sramota ostati neudata, nego "poći za drugu veru".

- Takođe ne predstavlja im problem ni razlika u godinama, bitno je da je mladoženja situiran, da poštuje ženu, zato se rado udaju za dobrostojeće Srbe i Crnogorce, a ima i onih što se vode logikom – što stariji mladoženja, to bolje jer će pre postati vlasnice svega - rekao je M . V. (37) za Telegraf.

Najinteresantnije od svega što smo saznali jeste da devojke iz Albanije nisu ljubitelji Albanaca s Kosova i uvek se radije udaju za Srbe i Crnogorce, nego za kosovske Albance.

- Kod njih žene nemaju pravo glasa, varaju ih, a neretko i maltretiraju, a nama je bitno da nas muž poštuje i da mu porodica bude na prvom mestu - dodala je.

Kod Albanki je ukorenjena predrasuda da su Albanci s Kosova siromašni, pa ne predstavljaju poželjne mladoženje. Dok za Srbe vredi da poštuju žene i da su "domaćinski ljudi", pa samim tim i kod ženidbe imaju prednost.

Veoma bitan faktor, možda pomalo i bizaran, ali svakako utiče na odluku mnogih Albanki da se udaju za Srbe je -  svadba. Nijedan Albanac vam to neće otvoreno reći, ali među njima vredi pravilo da su srpske svadbe najlepše i najveselije.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

U slučaju venčanja Albanke i Srbina, prave se dve svadbe, u Albaniji i Srbiji. Pošto je mladina familija uglavnom mnogobrojna, dogovor je da pola rodbine dođe na albansku, a druga polovina da ide na srpsku svadbu. Neretko se desi da se posvađaju, jer svi žele u Srbiju na svadbu!

- Bio sam na jednoj zajedničkoj svadbi, što je veoma retko, ali jedan blok pesama su bile albanske i tada su svi gosti sedeli, a kada bi počela srpska muzika, nastao bi haos, svi gosti su bili na nogama - kaže sagovornik.

Ni Albanci ne bi imali ništa protiv da se ožene Srpkinjom, dok je to za srpsku porodicu velika sramota ako se devojka uda za Albanca i neretko je se odreknu u takvim situacijama.

Daljinac baner

(Jovana Jovanović Kulaš/jovanakulas@gmail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    16. april 2017 | 19:00

    Momci,samo se ženite. Nemoj da vas plaše, nema tu nikakvog mešanja,to je naš narod sa severa Albanije. Sve su to Srbi.

  • Omon

    16. april 2017 | 21:06

    Pa to su Albanke hriscanke,pa bolje i za Albanku da je normalna nego za neku sponzorusu nasu a sve ih je vise!

  • Cika Velja

    16. april 2017 | 19:51

    Sretno vam i veselo bilo,da praunucad u zdravlju,veselju i imetku docekate!!! Sretno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA