Dok se automobilom mimoilazio sa pešacima, bacio je bombu na njih: Panika u Visokom, ima povređenih

Policajci su oko pola sata nakon aktiviranja bombe pronašli i uhapsili Faruka Š., koji se sumnjiči za ovo krivično delo

  • 0

Četrdesetogodišnji Faruk Š. iz Visokog uhapšen je danas nakon što je iz automobila bacio ručnu bombu na tri pešaka, koji su tom prilikom povređeni.

Rajko, heroj o kojem svi pričaju: Upoznajte radnika koji je na deponiji pronašao kovertu punu evra i vratio je vlasnici (VIDEO)

Policiji je oko 13.50 javljeno da je u mestu Buzić Mahala aktivirana eksplozivna naprava, usled čega su tri osobe povređene.

Kako je potvrđeno, povređeni su prevezeni u Dom zdravlja Visoko, kako bi im se ukazala lekarska pomoć, dok je bombaš vozilom pobegao sa mesta događaja, preneo je faktor.ba.

Odmah nakon dojave, angažovane su sve raspoložive snage Policijske stanice Visoko, kako bi se pornašao osumnjičeni, te su policajci oko pola sata nakon aktiviranja bombe pronašli i uhapsili Faruka Š., koji se sumnjiči za ovo krivično delo.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

- U aktivnosti su uključena i dva tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Još uvek nemamo potvrđen stepen povreda kod povređenih osoba, koje su nakon ukazivanja lekarske pomoći u Visokom prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica - rečeno je za Faktor u MUP ZDK.

U toku je uviđaj, kojim rukovodi dežurni tužilac zeničkog Kantonalnog tužilaštva.

Prema prvim informacijama, Faruk Š. je bacio ručnu bombu. On se u tom trenutku automobilom vozio u mestu Buzić Mahala, te je u momentu kada se mimoilazio sa trojicom pešaka kroz prozor vozila bacio bombu.

Tom prilikom su povređeni O. N., O. B. i H. S., svi iz Visokog.

- Uviđajna ekipa i operativni timovi nastavljaju sa obavljanjem uviđajnih radnji, te drugih mera naloženih od strane dežurnog tužioca, u cilju dokumentovanja krivičnog dela i utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja pešaka - rečeno je iz policije, piše Faktor.

Istovremeno, policija pretresa kuću u kojoj živi osumnjičeni Faruk Š, kao i njegov automobil, a osumnjičeni je priveden u policijske prostorije na ispitivanje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA