21

Petoro srpske dece živi u bedi: Samohrani otac ih jedva izdržava, ali se cela Srbija ujedinjuje da im pomogne pred Vaskrs (FOTO)

Život porodice Milovanović iz sela Ljubinić kraj Obrenovca je ispod granice humanog, a da bi im normalan život bio omogućen, kao i mogućnost da sami privređuju i obrađuju zemlju koju poseduju, potrebno je skupiti 5.000 evra

Porodica Milovanović iz sela Ljubinić pokraj Obrenovca živi ispod svake granice humanog. Čak petoro dece, o kojoj brine samohrani otac Saša, jer majka više ne živi sa njima, preživljava zahvaljujući njegovim retkim primanjima, obrađivanju baštice i držanja malo kokošaka.

Jelena (11), Milica (10), Stefan (8), Luka (6) i Uroš (4) provode dane u igri, druženju, ali i brigama koje im život donosi, koje svakodnevno tište njihovog oca. Bez socijalnih primanja zbog zemlje koju poseduju, a ne obrađuju usled nedostatka mašina, ostali su u raskoraku između birokratije i svakodnevnog života.

Početkom 2017. godine pojavila se nova nada u njihovom domu. Donacije dobrih ljudi donele su im renovirano kupatilo i dnevnu sobu, a sada je potrebno urediti jednu dečiju sobu, ispuniti je nameštajem da bi deca imala gde da spavaju, dovesti vodu u kuću jer je najbliži izvor udaljen 80 metara, kupiti motornu testeru i ovce kako bi domaćin Saša mogao da sopstvenim radom obezbedi dodatna sredstva za svoju decu.

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju za pomoć Milovanovićima, za koju je potrebno prikupiti 5.000 evra.

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik i pravi trenutak da se setimo onih koji imaju manje od nas, čija trpeza neće biti bogata kao naša, ali kojima ne manjka ljubavi i porodične sloge! Ov je prilika da u dom porodice Milovanović simbolično unesemo vaskršnju radost!

KAKO MOŽE DA SE POMOGNE?

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Omogućeno je više načina na koji mogu da se doniraju sredstva za pomoć Milovanovićima.

Za pomoć porodici Milovanović potrebno je uplatiti donaciju sa naznakom "za Milovanoviće" na neki od računa Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Iz Srbije je to moguće učiniti slanjem poruke na broj 7763 čime se donira 100 dinara ili uplatom na dinarski račun 160-279491-71.

Iz inostranstva se može uplatiti preko Pay Pal adresa szsaustrija@gmail.com i szsamerika@gmail.com, kao i kroz ovu donatorsku platformu: srbizasrbe.net/donacije.

Detaljnije informacije o akciji i računima za pomoć, pošto je organizacija Srbi za Srbe registrovana u čak 9 zemalja u svetu, možete potražiti na sajtu Srbizasrbe.org

Organizacija naglašava da će sve donacije biti javno evidentirane na njihovom sajtu, a nakon završetka akcije biće objavljene fotografije dograđenog dela kuće zajedno sa skeniranim računima za nabavljenu pomoć. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji već 11 godina i do sada je sa prikupljenih preko 1.800.000 evra pomogla preko 1.700 višečlanih porodica na Balkanu.

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Foto: Srbi za Srbe

Pomozimo samohranom ocu Saši da radi i hrani svoju sjajnu decu! Omogućimo jednoj ugoženoj srpskoj porodici da stane na noge i da počne sama da brine o sebi, jer su upravo oni budućnost Srbije. Žalosno je videti da neko u 21. veku nema vodu, sobu s nameštajem i jedva prehranjuje svoju decu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: humanitarna-organizacija humano humanost srbi-za-srbe vaskrs
Najnoviji komentari
 • M
  MalaMu

  Znate kako ..ja imam 3 dece jedva kraj sa krajem spojim..Ali jedva..zasto covece napravi toliku decu:/ kad znaš đe zivis..treba da se skoluju itd..da ne duzim

 • I
  Ime nije bitno

  Saznao sam za ovu Organizaciju preko Neta, treba da se objavljuje cesce o radu Humanitarnih Akcija. Mozda mozemo i sa malim prilogom nekako da pomognemo. U zdravlje

 • S
  suvi

  NASA Vlaba pravi vrtice u inosrsnstvo a nasa deca nemaju sta da jedu.

Mali Dimitrije je prvih 72 sata na ovom svetu bio na liniji između života i smrti: Ne hoda i ne govori, ali njegov osmeh kaže sve

Uni su potrebni trombociti da bi mogla da živi: Boluje od retkog sindroma, i to je jedini način da je spasemo (FOTO)

Mirko je doživeo nesreću na Kopaoniku za Dan zaljubljenih, Ana čeka godinu dana da se probudi iz kome: Pojavila se jedna velika šansa (FOTO)

Anđela je najmlađa pesnikinja u Srbiji, naša pomoć joj je sada potrebna više nego ikad: U sredu đuskamo za njene korake

Cilj im je da jednog dana Lola (4) zaigra sa njima: Humanitarni koncert KUD "Abrašević" iz Pančeva za lečenje svoje drugarice (FOTO) (VIDEO)

Partizanov novinar bije najvažniju bitku: Sin Željka Pantića teško bolestan, moli za pomoć! Isaiju čeka utakmica života (FOTO) (VIDEO)

Ivona je posle porođaja pala u komu i u tom je stanju već 3 godine: Cela Gračanica se udružila da joj pomogne jer nema novac za lečenje

Nemanji je potreban novac za oporavak: Nesrećni mladić pogođen je tokom lova u glavu, i sada nema sredstva za lečenje

VODAVODA i UNICEF partnerski podržavaju Razvoj dece u najranijem detinjstvu

Mali Vasilije sa Kosova ide na transplataciju u Italiju: Za dva dana ćemo tačno znati u kojoj klinici će ga operisati

Vasilije (18) boluje od leukemije, hitno mu je potrebna operacija i naša pomoć: Spasimo jedan život, ne dozvolimo da ima cenu!

Malom Vasiliju je potrebna vaša pomoć: Mora na transplataciju koštane srži u Italiju (FOTO)

28. Jun sačuvao porodice na Kosmetu od predstojeće zime (FOTO)

POMOĆ DECI SA SMETNJAMA U RAZVOJU: Vojvođanska banka donirala tri miliona dinara UNICEF-u

Nemaju kupatilo, decu kupaju u metalnom koritu i koriste jeziv poljski WC: Pretužna priča o srpskoj porodici sa Kosova, koja i danas ima ožiljke snajpera i rata (FOTO)

CELA PORODICA JE MENTALNO OBOLELA OD NATO BOMBI: Potresna priča o Stojanovićima sa Kosova o kojima brine dečak ima srećan kraj (FOTO) (VIDEO)

6,5 miliona dinara prikupljeno za bolji život dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Vlada iz Rume ima samo 14 godina a već je vezan za krevet, protiv njegovog detinjstva urotilo se više bolesti: Pomozimo mu da dobije ovu bitku, potrebno je samo malo

Održana donatorska večera povodom osnivanja Humanitarnog udruženja "Marinko Madzgalj" (FOTO)

Danijela je pobedila kancer ali joj se opaka bolest ponovo vratila: Pomozimo joj da dobije i ovu borbu

Srbijo, probudi se, Milica (1) mora hitno na operaciju oka: Može da ostane trajno bez vida ako ne skupimo samo 2.000 evra (FOTO)

Srbijo, raduj se: Mali Nišlija Stefan (3) pobedio rak!

Imamo još samo 4 dana: Pobedimo zajedno u bici za život Đurđice koja boluje od najgore bolesti!

Prelepa Anastasija Gavrilović (20) ima leukemiju i da bi je pobedila treba joj vaša pomoć (FOTO)

AKCIJA DAVANJA KRVI U STRELJANI: Mnogo je lakše biti human, nego postati dobar strelac!

Petrin život visi o koncu: U pitanju su dani, za transplataciju koštane srži devojčici potrebno 130.000 evra

Najtužnija priča iz Beograda: Marija (43), ima dvoje dece i borila se sa 3 tumora. Uz nju smo! (VIDEO)

Rada iz Šapca je najtužnija penzionerka u zemlji: Napali su je bolest, nemaština i dug

Mama, da li ću ikad ponovo biti balerina? Mala Lena (5) se bori za goli život, moramo što pre da joj pomognemo, moramo!!! (FOTO)

Životna drama malog Luke (6) koji je pao prvog dana u školi: Potrebna je hitna operacija, porodica je finansijski nemoćna

SPASIMO MILENI ŽIVOT: Humanitarna fondacija Budi Human prikuplja novčana sredstva za Milenu Jovanović

Nikolina (4) putuje u London: Sve plaća RFZO!

Petra (5) mora hitno u Tursku na lečenje, ali joj je za to potrebno 15.000 evra koje njeni roditelji nemaju (FOTO)

Nikolina (4) ima srce na desnoj strani, i plave ruke i usta: Da bi živela normalno, potrebno je malo naše pomoći (FOTO)

ZNATE LI KOME PRIPADAJU: Njegove ruke odaju otvorenost, sigurnost, autoritet i posvećenost

Pomozimo Nikoli da se izleči od leukemije! Za transplantaciju koštane srži potrebno je 160.000 evra, a rok plaćanja je za nedelju dana

Dejan ne hoda, ne govori, i potpuno zavisi od majke: Preživljavaju sa 6.000 dinara mesečno i naša pomoć im je neophodna!

Predrag ima dvoje dece i radi u Domu za nezbrinutu decu! Priključi se borbi za njega

Na UNICEF-ovom Fer plej turniru prikupljeno 1.300.000 dinara za podršku prevremeno rođenoj deci

Novi Sad na nogama za jedino dete u Srbiji rođeno bez jednjaka: Svi skupljaju pomoć za Srnu Sedmak (4) (FOTO)

Nikolina (3) ima retku bolest i samo mi možemo da joj pomognemo da ima normalno detinjstvo

Osmeh našeg malog pobednika: Stojan Radeka dobio je najtežu bitku u svom životu, izlečio se od leukemije!