≫ 

Oglasio se Asad posle hemijskog napada na Siriju: Imam utisak da je Amerika uz teroriste, optužbe su 100 odsto isfabrikovane

"Imamo utisak da su Zapad, a pre svega SAD, uz teroriste. Oni su isfabrikovali celu priču kako bi imali izgovor za napad"

  • 10

Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je danas da su optužbe na račun Sirije u vezi sa hemijskim napadom u Idlibu stoprocentno isfabrikovane i da sirijska vojska ne poseduje hemijsko oružje.

Amerika negira da je bombardovala hemijsko skladište ISIS-a: Stotine mrtvih u napadu, posle udara se izdigao žuti dim koji ubija

- Za nas je to stoprocentna fabrikacija. Imamo utisak da su Zapad, a pre svega SAD, uz teroriste. Oni su isfabrikovali celu priču kako bi imali izgovor za napad - izjavio je Asada prenosi RT.

Prema njegovim rečima, raketni napad SAD 4. aprila na sirijsku avio-bazu nije naneo štetu borbenim kapacitetima sirijske armije, rekao je Asad u intervjuu za agenciju Frans pres.

Sirijski predsednik smatra da su saopštenja SAD u vezi sa rešavanjem sirijske krize putem mirovnih pregovora neozbiljna.

- SAD se ne ponašaju ozbiljno u procesu traganja za političkim rešenjem. One žele da ga iskoriste za podršku teroristima - rekao je Asad u intervjuu agenciji.

Sirijski predsednik je istakao da će podržati samo nepristrasnu istragu o hemijskom napadu u Idlibu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto ti ga sad.

    13. april 2017 | 17:54

    amerika je najvece zlo koje je moglo da zadesi covecanstvo,ratovi,virusi,bolesti sve najgore sto ima danas.

  • dziber iz beograd

    13. april 2017 | 17:27

    Naravno da je tako, Amerika godinama podrzava terorizam u svetu

  • VAN

    13. april 2017 | 19:36

    Ameri prave ratove po svetu što dalje od njihove kuće da bi mogli da vladaju sa njim. Irak i Sadana su optužili da imaju nuklearno naoružanje dok su tražili nezavisnu istragu UN. Posle toga je Irak bombardovan i vraćen u kameno doba. Zatim Libija i ubistvo Gadafija je isti scenario pentagona. Dakle zlo može da radi šta hoće ali neće moći da radi koliko hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA