≫ 

NASA uverena da na satelitima Saturna i Jupitera postoji život (VIDEO)

Na večerašnjoj konferenciji NASA je saopštila da je pronašla hidrogen na Enkeladu, šestom najvećem mesecu na Saturnu

  • 19

NASA je večeras održala konferenciju za novinare na kojoj je objavila važna otkrića o životu u okeanima u Sunčevom sistemu.

NASA će ledenim robotima tražiti vanzemaljce: Pogledajte kako će se probijati do najskrivenijih mesta (VIDEO)

Na večerašnjoj konferenciji NASA je saopštila da je pronašla hidrogen na Enkeladu, šestom najvećem mesecu na Saturnu, kao i na Jupiterovom mesecu Evropa.

Ovaj mesec ima sve neophodne stvari da bi se na njemu stvorio život, pa je pored hidrogena pronađen ugljendioksid i kiseonik.

Nisu otrkili život, ali su uvereni da bi mogao da postoji, pa će nastaviti  istraživanja. Za sada nemaju instrumente koji bi to mogli da potvrde. Većinom zbog dubine okeana na Enkeladu, koji je dubok oko 65 km. Ali postojanje hidroegena, pokazuje da je u narednim istraživanjima sve moguće.

Na pitanja sa društvenih mreža gde veruju da postoji više šansi za život, na Evropi ili na Enkeladu, NASA je rekla da više nade polaže u Jupiterov satelit Evropu, ali se ne odriču velikih mogućnosti na Saturnu.

Na službenoj stranici agencije stoji da će otkrića pomoći u budućim istraživanjima tela na kojima postoje okeani, kako misiji Evropa Kliper čije je lansiranje planirano za 2020., tako i široj potrazi za vanzemaljskim životom.

Pogledajte kako je izgledala konferencija:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg

    13. april 2017 | 20:55

    Kakve nebuloze ovi pricaju nevjerovatno...eej oni znaju dubinu okeana na jupiterovom satelitu,ali kao nemaju opremu da pronadju zivot. Ni dan danas nemaju pojma ni sta jos postoji u okeanima na zemlji, aaa maheri su suplje price majke mi.

  • milano

    13. april 2017 | 20:41

    pričam ti priču toliki sateliti snimaju gledaju i na kraju samo kao sumnjaju da ima ili nema a neka objasne odakle toliki NLO objekti na zemlji.

  • dusan

    13. april 2017 | 20:30

    ne znaju da li ima zivota, ali ga izmerise da je dubok 65 km.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA