6

NISMO SAMI: NLO viđen 200 puta iznad Srbije! (VIDEO)

Prvi primer pojave vanzemaljaca u Beogradu zabeležen je 1954, a poslednja "poseta" notifikovana je 2009, kažu u udruženju "NLO Srbija". Pogledajte neke od klipova poseta "malih zelenih" našoj zemlji

U Srbiji od pre pet godina postoji organizacija koja prati, proučava i beleži pojave neidentifikovanih letećih objekata. Prema rečima predsednika organizacije "NLO Srbija" Miroslava Kostića, članovi ove organizacije su ljubitelji i verni pratioci ovakvih pojava, koje su se u prošlosti, daljoj i bližoj, dogodile u i nad Srbijom.

- Mi smo prva ufološka organizacija u Srbiji, i od 2007. godine prikupljamo podatke o NLO i graničnim fenomenima na prostoru Srbije. Trenutno imamo 13 stalnih članova širom naše zemlje, koji su aktivni i koji s puno ljubavi i interesovanja prate ove događaje - kaže Kostić.

On napominje da je NLO Srbija povezana sa sličnim udruženjima u regionu i Evropi. U najboljim su odnosima s organizacijom iz Bugarske, koja se veoma profesionalno bavi dešavanjima iznad njihovog vazdušnog prostora.

Osim Bugara, aktivna je organizacija i u Hrvatskoj, dok u Sloveniji ne postoji udruženje, već nekoliko ljubitelja koji prate rad "NLO-a Srbija". Ufolozi iz Crne Gore takođe nemaju udruženje, tako da se slobodno može reći da je Srbija lider u regionu u ovoj oblasti.

- "NLO Srbija" se trudi  da zadrži naučni pristup fenomenu nepoznatih letećih objekata. Ne bavimo se nagađanjima i ne donosimo prevremene zaključke, a u teorijama pokušavamo da ostanemo što je moguće objektivniji. Mi smo hroničari fenomena koji nije dovoljno istražen i trudimo se da našim pokolenjima obezbedimo rešenje misterije koja postoji koliko i sam čovek - kaže Kostić.

Ukoliko želite da se informišete više o ovom udruženju i eventualno da postanete član, posetite internet stranicu ove organizacije. Tu možete videti i konkretne slučajeve pojave NLO-a u Srbiji, koji su beleženi od polovine 20. veka.

Prvi primer pojave vanzemaljaca u Beogradu zabeležen je 1954, a poslednja "poseta" je zabeležena 2009. godine.

- Tog 25. oktobra 1954. iznad Beograda proleteli su velikom brzinom svetleći objekti jajastog oblika i taj prizor videle su stotine ljudi.
Nekoliko NLO- a, neki opisani kao jajasti, a neki u obliku strele, preleteli su iznad Beograda oko 6.15 časova prepodne. Među svedocima su bili i Vladimir Aivas, aeronautički inženjer, Stjepan Đitkol, kapetan vazduhoplovstva, kao i zaposleni na Zemunskom aerodromu. Isti ili slični objekti su primećeni u Austriji i Italiji istog dana - piše na sajtu ovog udruženja o prvom zabeleženom slučaju.

O poslednjoj pojavi, od pre 3 godine, svedočio je Stefan Stepanović, 63-godišnji elektrotehničar, koji je tvrdio da je vanzemaljce video nad Košutnjakom.

- Bila je formacija četiri leteća objekta, udaljenih jedan od drugog na par sekundi,  bez zvuka su leteli iz pravca grada prema Vidikovcu. Prvo smo pomislili da su avioni, međutim, toliko su blizu leteli jedan za drugim da je prosto nemoguće da su avioni, a i svetla su bila identična na sva četiri objekta. Kretali su se relativno sporo tako da smo mogli lepo da ih vidimo. Oblik letelice se nije video zato što je intenzitet svetla bio prilično jak, što je neuobičajeno za avione. Nikakav zvuk se nije čuo. U našem vidokrugu su se zadržali oko 30 sekundi, išli su pravo i bili na istom rastojanju. Posle njihovog prolaska sevale su munje, ali grmelo nije - ispričao je ovaj svedok.

U "NLO Srbija" kažu da je od 1954. do danas zabeleženo oko 200 "poseta" vanzemaljaca vazdušnom prostoru iznad Srbije!

Na društvenoj mreži "Jutjub" mogu se videti klipovi, koji svedoče da su se vanzemaljci redovno pojavljivuju u gotovo svim delovima naše zemlje:

Pogledajte neke od njih:

Poslednji primer lažnog NLO-a nad Srbijom uočen je u Zaječaru, gde su lokalni meštani za kineske helijumske balone mislili da su vanzemaljci.

(I. M.)

 

 

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: miroslav-kostic nlo srbija vanzemaljci
Najnoviji komentari
 • S
  slađa

  ovako izgledaju NLO OBJEKTI http://imageshack.com/i/mhrsbaj

 • S
  slađa

  Nismo sami sigurno ako niste imali susret sa NLO iznad srbije ja jesam 23.07.2013.god. i slikala sa ga kod sela Milanovo kod leskovca ovo je adresa slike koju sam postavila na net http://imageshack.com/i/mhrsbaj pa pogledajte kako to stvarno izgleda mene je objekat pratio od sela obilić pa sve do leskovca a snimila sam ga oko 20 i 50 h.

 • B
  bilja

  Kao da je tetrisom snimano :P

TV PRESEK U 17: Haradinaj naljutio evropsku komesarku; Srbija gubi stanovništvo u selima; Suša nam uzela 5 milijardi evra (VIDEO)

Smаnjenа potrošnjа аntibiotikа u Srbiji: Pojedine bakterije sve otpornije na njih, kod drugih otpornost opada

Velika akcija policije u Beogradu: Specijalci tri zemlje hapse osumnjičene za najteža krivična dela (VIDEO) (FOTO)

U Sremskim Karlovcima uspešan početak Prve evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima

TV PRESEK U 14: Gde u Srbiji ima boginja? Pali članovi najveće svetske ulične bande; Kakve su šanse Srbije na mundijalu? (VIDEO)

Srbija gubi još jedno Kosovo: Situacija je alarmantna!

Kampanja Piraeusa najbolja iz Srbije: Sporto nagrada za najbolje sponzorstvo u sportu

Gradonačelnik Novog Sada u poseti Beču (FOTO)

Prodaje se kuća iz "Selo gori, a baba se češlja": Ima 11 soba, a cena je više nego povoljna (FOTO)

Promena iz korena u gimnazijama: Uvode se vežbe za obavezne predmete, postoji čak 12 izbornih, a jedan nosi isto ime kao u Hrvatskoj!

Mapa gradova Srbije u kojima haraju male boginje: Zaraza je prisutna tačno na ovim lokacijama (FOTO)

Ninino do srži iskreno pismo pauku osvojilo je sve: Kako je domišljata Novosađanka ljubazno rešila problem sa parkiranjem (FOTO)

TV PRESEK U 10: Vučić na skoku srpskih i američkih specijalaca; Kvinsi se vraća u Zvezdu; Umro vođa sicilijanske mafije (VIDEO)

Hlebom nabodenim na viljušku ne skupljati jelo iz tanjira: Sva pravila u novom Protokolu o ponašanju jednom mestu

Celo selo ide u školsku biblioteku kod Prokuplja: Evo šta se najviše traži (FOTO)

Od sledeće godine učenici polažu još jedan test! Više od 150 škola obavezalo se na ovu izmenu

U Srbiji oblačno i hladno sa kišom: Na jugu se očekuju ozbiljne padavine

Predsednik Vučić dodelio specijalna odlikovanja najboljima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za petak, 17. novembar 2017. godine

TV PRESEK U 17: Američki komandant ne veruje da je Rusko-srpski centar humanitarni; SAD protiv rezolucije koja osuđuje veličanje nacizma (VIDEO)

Otac pretučene devojčice u Aranđelovcu odlučio: Ćerku ispisujem iz škole!

Foto-ubod: Pogledajte kako je izgledalo nebo kad su zajedno skočili padobranci Amerike i Srbije

Borislav je naleteo na pet štenaca: Ono što je uradio rastopilo je srce celog Novog Sada (FOTO)

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif posetio RTB Bor (FOTO)

Obeležen Đurđic, slava Novog Sada (FOTO)

Sa 300 metara visine skočilo 120 padobranaca: Spektakl na nebu iznad Kovina (FOTO)

TV PRESEK U 14: Vučić - Bez sporazuma sa KiM nema ulaska u EU; Zapaljen auto zamenika gradonačelnika Niša (VIDEO)

Jeziva ispovest vidovite Zorke: Sahranila sam 3 sina, ali sam pre toga predvidela njihovu stravičnu smrt!

U Srbiji postoji osnovna škola sa dva imena: Pre podne đake uče da je Kosovo Srbija, a popodne da ih je OVK oslobodio od Srba

Prvi slučaj malih boginja u Vojvodini: Obolelo dete u Subotici, sumnja se da je zaražena i majka!