≫ 

Amerika bacila najjaču bombu na lavirint tunela i pećina: U ovom trenutku je eksplozija ubila 36 džihadista (FOTO) (VIDEO)

Detonacija se čula kilometrima naokolo, a prozori su pucali u naseljima udaljenim po nekoliko kilometara od pogođene lokacije

  • 10

Najveća konvencionalna bomba SAD, poznata kao "majka svih bombi" ubila je najmanje 36 ekstremista Islamske države u jučerašnjem napadu na niz tunela i pećina. Kako su saopštili avganistanski zvaničnici, nije bilo civilnih žrtava.

Ozbiljan udarac: SAD je bacila najveću nenuklearnu bombu na Islamsku državu!

- Kao rezultat bombardovanja, ključna skrovišta i kompleks tunela ID-a uništeni su, a 36 njihovih boraca je ubijeno - saopštilo je Ministarstvo odbrane u četvrtak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi CNN, američka vojska procenjuje da u gađanoj regiji operiše između 600 i 800 terorista.

Bomba GBU-43/B MOAB, najveća nenuklearna bomba koju ima vojska SAD i koja "isporučuje" nepunih 11 tona eksploziva, bačena je na kompleks tunela i pećina i uništila je "tri nivoa tunela", kao i uskladišteno naoružanje i municiju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Detonacija se čula kilometrima naokolo, a prozori su pucali u naseljima udaljenim po nekoliko kilometara od pogođene lokacije.

Predsednik Donald Tramp je rekao da je "izveden još jedan dobar posao" nakon treće velike vojne operacije naređen za samo nekoliko meseci, nakon napada u Jemenu i vazdušnog napad u Siriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimke:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibirovski

    14. april 2017 | 16:42

    Humanost na delu ! Svi smo svedoci nesrece ovog jadnog naroda. Svi scenariji su nam poznati od strane USA, oni ih stvore upotrebe, zloupotrebe, potrose i onda ih dehumanizuju,(tako nazivaju ubijanje) . Izmisle rec da ne bi delovalo ruzno i primitivno. Tako ce i siptari zavrsiti !

  • Tina

    14. april 2017 | 10:33

    Ovi ratovi im dodju kao odlican teren za probe oruzja.

  • Jeretik

    14. april 2017 | 20:23

    Ovakav a i veci ucinak (36 ) dzihadisti imaju sa jednim prslukom i tri kila eksploziva.Oruzje mocnije od "mame " americki tata izgleda koristi inkognito ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA