Na korak do nuklearnog rata: Ako Severna Koreja i SAD ne "spuste loptu", svet je na rubu katastrofe!

U trenutku kada Severna Koreja danas slavi 105 godina od rođenja svog osnivača Kim il Sunga, zapadni zvaničnici strahuju da bi aktuelni lider Kim Džong-un mogao da izvede novu nuklearnu probu

  • 11

Severna Koreja upozorila je SAD da ne preduzimaju "provokativne akcije" u regionu tvrdeći da je spremna da uzvrati nuklearnim napadima.

Alarm za ceo svet: Amerikanci uspešno testirali novu nuklearnu bombu! (FOTO)

– Spremni smo da na sveopšti rat odgovorimo sveopštim ratom. Spremni smo da uzvratimo nuklearnim napadima u našem sopstvenom stilu na bilo kakve nuklearne napade – rekao je južnokorejski vojni zvaničnik Čo Rjong-he – prenosi BBC.

U trenutku kada Severna Koreja danas slavi 105 godina od rođenja svog osnivača Kim il Sunga, zapadni zvaničnici strahuju da bi aktuelni lider Kim Džong-un mogao da izvede novu nuklearnu probu.

Vojska Severne Koreje zapretila je juče da će "nemilosrdno opustoštiti" SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju.

Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obaveštajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Severnu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

Pentagon je odbio da komentariše tvrđe američke televizije En-Bi-Si njuz.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. april 2017 | 10:42

    Polako se dize hajka i oko S.Koreje. Uskoro mozemo da ocekujemo agresiju SAD-a i na ovu komunisticku zemlju. Neposredno su zakuvali u Jugoslaviji, unistili su Libiju zbog nafte, a da ne pricam o ostalim ratovima koji se i dan danas vode. Sta je rezultat? Pa to da danas vecina ljudi iz gore pomenutih zemalja zivi mnogo losije nego ranije i da je dobar deo na rubu egzistencije.

  • zoran

    15. april 2017 | 10:06

    Ma udri vec jednom te proklete kauboje.Pa nisu oni stvarno svetski policajci.Obicni su "pacovi".Kauboji smeju da testiraju nuklearne bombe,a drugim zemljama i narodima je zabranjeno.Ja to shvatam kao diskriminaciju.

  • dado

    15. april 2017 | 10:17

    A ko ce tu koga napasti....sjeverna koreja kaze ako nas napadnu odgovorit cemo ....opet ista konjica....a svjet samo klima glavom.....eh taj demokratski svjet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA