≫ 

Broj žrtava u bombardovanju autobusa u Siriji porastao na 126, među njima 68 dece!

Opservatorija je navela i da su povređeni, među kojima je i veliki broj dece, prebačeni u bolnicu u Alepu

  • 3

Broj žrtava eksplozije koja se dogodila u blizini konvoja autobusa kojima su evakuisani stanovnici dva sirijska sela, porastao je na 126, a među njima je i 68 dece, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Stravični prizori ljudske patnje: Gađan konvoj sa izbeglicama kod Alepa, na hiljade ljudi zarobljeno, ubijeno 100 osoba (FOTO) (VIDEO)

Novi horor u Siriji: Eksplozija automobila bombe, više mrtvih i povređenih

Kako se navodi od tog broja najmanje 109 njih su bili evakuisani stanovnici, a ostali humanitarni radnici i pobunjenici koji su pratili konvoj, prenosi AFP.

Eksplozija se dogodila juče u oblasti Rašidin, nedaleko od Alepa, pored desetina autobusa u kojima su se uglavnom nalazili šiiti evakuisani iz dva sirijska sela, a vojni mediji su izvestili da je reč o samoubilačkom napadu i da je došlo do eksplozije automobila bombe u blizini konvoja autobusa, koji su nakon visečasovbnog čekanja i eksplozije juče nastavili svoj put, piše BBC.

Opservatorija je navela i da su povređeni, među kojima je i veliki broj dece, prebačeni u bolnicu u Alepu.

Za sada na taj bombaški napad niko nije preuzeo odgovornost mada je jedna od pobunjeničkih grupa - Arar el Šam negirala bilo kakvu umešanost.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saturn

    16. april 2017 | 16:40

    Zao mi je samo dece na ovom svetu sta rade odrasli to nije vise ljudski

  • Darko85

    16. april 2017 | 18:18

    A gdje je mirotvorac Tramp da vidi 60-oro djece razneseni u komade i izorele. Eto kakav ucinak ima njegovo milosrdno djelo sa raketiranjem aerodroma. Djubrad americka.

  • Ljubica

    17. april 2017 | 22:50

    Imam dosta godina da znam avaki presednik zapicinje svoj mandat sto unisti jedan narod.nas je klinton sa svojim zlocincima bombordovao a obama koga nego svoje .tramp obecao nece ratovati samo je bacio bombu na narod koji je bezao jer je obama napravio pokolj u libiji siriju a avganistan od kada znam je unistavan .tramp je ili psihopata ili samo da isproba svoje hemijsko oruzje .neka to cini u svoju zemlju na svojim narodom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA