≫ 

Policajci na terasi u Beogradu našli kesu: Kad su videli da je unutra mrtvo dete, odmah su uhapsili majku Tanju, a ona se ovako brani pred sudom! (FOTO)

Znaš i sam da sam dolazila kod tebe i Nataše samo zbog droge

  • 9

U četvrtak su pred Višim sudom u Beogradu opet ispitani svedoci u slučaju Tanje Lakić Mahud (27), koja je osumnjičena da je krajem septembra prošle godine ubila svoju osmomesečnu bebu Anju, čije je telo pronađeno na terasi u najlon kesi u porodičnom stanu u Jerkoviću, u Beogradu. Zatražila je da je puste iz pritvora kako bi proslavila rođendan svoje starije ćerke, ali sud to nije dozvolio.

BILA SAM NADROGIRANA, NISAM UBILA SVOJU BEBU: Ispovest Tanje Lakić Mahud, optužene za smrt svog deteta!

- Izgubila sam jedno dete, ne želim i drugo. Molim vas, pustite me odavde, željna sam svog deteta. Ja ću biti u svom stanu, tamo me uvek možete naći. Ona slavi rođendan 17. maja, dajte mi još jednu šansu - rekla je kroz suze optužena Tanja.

Njen suprug navodno planira da ode u inostranstvo i da povede njihovu ćerku, pa ona neće biti u prilici da je viđa. Sud je odbio ovaj zahtev o ukidanju pritvora.

Svedoci su opet ispitani, a među njima je i N.K. (48) sa kojim se, kako kaže Tanja, sastajala isključivo zbog droge.

- Video sam je samo nekoliko puta, ona je prolazna osoba u mom životu. Nikada nisam bio u njenom stanu. Obrukala je mene i moju porodicu, ali nemam ništa ružno da kažem o njoj - rekao je svedok N.K.

Međutim, kada su se optužena i svedok suočili, došlo je do svađe.

- Znaš i sam da sam dolazila kod tebe i Nataše samo zbog droge. Ulazio si u moj stan u Jerkoviću - rekla je optužena Tanja, na šta je N.K. odgovorio:

- Šta hoćeš ti od mene? Kako te nije sramota da me gledaš u oči i da me lažeš? Hoćeš li možda mene da okriviš za ubistvo svoje bebe? Ja mirno spavam, upamti to.

Foto-Ilustracija: Profimedia Foto-Ilustracija: Profimedia

Ostali svedoci su ostali pri svojim ranijim iskazima. Kako kažu, Tanja je bila uvek fina i kulturna prema njima.

- Uvek je bila uredna, a bebu nikada niste mogli videti musavu. Nikakve znakova zanemarivanja ili zlostavljanja nisam primetio - ispričao je prvi komšija optužene.

Ostali svedoci su izjavili da nikada nisu videli N.K., koji joj je navodno donosio drogu.

Advokat osumnjičene Tanje je zatražio da se DNK koji je pronađen na terasi i zaveden kao "biološki tragovi nepoznatih lica", uporedi sa nalazima svedoka N.K.

Sud još razmatra ovaj predlog, a na sledećem ročištu koje je zakazano za 19. maj biće ispitani i sudski veštaci.

BEBA OTROVANA METADONOM

Posle prvog saslušanja, osumnjičena Tanja se branila ćutanjem.

Podsećamo, policija je u stan Mahudove došla po pozivu njene majke, jer se ona nija javljala nekoliko dana. Tanja je isekla vene i bila je vidno dezorijentisana. Nakon što je primećeno da bebe nema, policajci su otišli na terasu, gde je u kesi pronađeno telo bebe.

Pokušala je da se ubije, pa je zbog teškog psihičkog stanja smeštena u bolnicu “Laza Lazarević”.

Nakon detaljne istrage i rezultata obdukcije tela deteta, zaključeno je da je majka dala smrtonosnu dozu metadona bebi.

Ona je iz bolnice dovedena na saslušanje kod tužioca. Tamo je izjavila da nije u stanju da priča o sumnjivoj smrti svoje ćerkice. Objašnjavala je da je pod lekovima i da će svedočiti kasnije. Narednih dana ona je dozivala svoju mrtvu bebu. Bila je u veoma teškom psihičkom stanju.

Ne isključuje se mogućnost da je majka usled depresije, u koju je upala zbog neraščišćenih odnosa sa svojim suprugom, digla ruku na bebu i da je nekoliko dana nakon što joj je proradila savest pokušala da se ubije.

Međutim, tek će po ishodu suđenja biti utvrđeno šta se zaista desilo.

Daljinac baner

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA