Vučić o slučaju "Agrokor": Nećemo dopustiti štetu za domaće kompanije

Sastanku u Nemanjinoj 11 prisustvuju ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju u Vladi Slovenije Zdravko Počivalšek, ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić i potpredsednik Saveta ministara Bosne i Hercegovine i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović

  • 58

Srbija neće dopustiti da domaće kompanije pretrpe štetu zbog Agrokora, ukazao je premijer Aleksandar Vučić na početku sastanka sa predstavnicima Slovenije, SRNE GORE i BOSNE i HERCEGOVINE.

NAJVAŽNIJE EKONOMSKO PITANJE regiona u fokusu: Vučić razgovarao sa Cerarom

Agrokor na pragu bankrota? 7.000 srpskih radnika strepi za posao

Premijer i ministri trgovine i poljoprivrede, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović, sastali su se danas u Vladi Srbije sa ministrom trgovine i ekonomije Slovenije, Crne Gore i BiH, kako bi razgovarali o situaciji vezanoj za poslovanje koncerna "Agrokor".

Sastanku u Nemanjinoj 11 prisustvuju ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju u Vladi Slovenije Zdravko Počivalšek, ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić i potpredsednik Saveta ministara Bosne i Hercegovine i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Premijer Vučić je na početku istakao da je Srbija, na osnovu mera koje je njegova Vlada donosila, obavila uvid u finansijske transakcije preduzeća koja posluju u sistemu Agrokora u našoj zemlji:

- Tamo gde ima neisplaćenih 20, 30, 40 miliona evra, to nećemo dopustiti da se preliva na štetu domaćih kompanija, ali to je jedino što je moguće - kazao je Vucćić.

Printskrin: Youtube/TV1 HD Printskrin: Youtube/TV1 HD

Govoreći o eventualnim mogućnostima i načinima da se zaštite domaće firme, on je rekao da Vlada može da ide na određene privremene mere, pred Privrednim sudom.

- Što se tiče Merkatora S, mi imamo direktan finansijski ugovor sa slovenačkim Merkatorom, a ne direktan sa Agrokorom. To nam daje neku vrstu nezavisnosti sa Agrokorom, ali u krajnjoj liniji, u istoj smo situaciji - rekao je premijer gostima na početku sastanka.

Sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata, a po završetku javnost će o detaljima biti obaveštena saopštenjem. Cilj sastanka je da se vidi šta je svaka država pojedinačno uradila, te da se vide mogućnosti za zajedičko delovanje.

Daljinac baner

(Tečegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    19. april 2017 | 19:55

    Tako radi pravi Srbin!Vucic gleda kako da spasi domace kompanije da bi bilo sto vise radnih mesta.Veoma dobar potez.

  • Mija

    19. april 2017 | 15:57

    Zato smoi glasali za Vučića zato što se bori za svaku Srpsku kompaniju.

  • ziko

    19. april 2017 | 16:29

    Država brine o svojim firmama i neće dozvoliti pljačku imovine od propalih hrvatskih firmi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA