Hrvati sve više oboljevaju od bolesti koja dovodi do skraćenja penisa i slabljenja erekcije: Masovno padaju u depresiju

Iako trenutno nema podataka o broju obolelih od Pejronijeve bolesti u Hrvatskoj, svetski podaci pokazuju da je broj zaraženih barem pet odsto, iako se procenjuje kako ona raste do čak 20%

  • 13

Hrvati sve češće oboljevaju od Pejronijeve bolesti, na latinskom Induratio penis plastica, koja dovodi do skraćivanja penisa, slabljenja erekcije i bola.

Ako primetite neku od OVIH STVARI na penisu - mogli biste BUKVALNO da ostanete bez njega jer je u pitanju malo poznata vrsta RAKA!

Pejronijeva bolest je dobroćudna bolest vezivnog tkiva, može biti nasledna ili nastati kao posledica sitnih oštećenja unutar elastične ovojnice penisa, piše "Jutarnji". Karakteriše je odlaganje čvrstog kolagenog plaka u ovojnici penisa, što može dovesti do njegovog zakrivljenja.

Bolest najčešće pogađa muškarce uzrasta između 40 i 60 godina, objašnjava doktor Dinko Hauptman, specijalista urolog sa Klinike za urologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

- Muškarci u Republici Hrvatskoj i dalje nam se ne javljaju najviše zbog sveprisutnog srama. Nažalost, donedavno se kod nas ovoj bolesti nije posvećivalo mnogo pažnje i nije se sprovodilo specifično lečenje. Razvojem androloške struke i edukacijom nekoliko lekara specijalista urologa, u Hrvatskoj se Pejronijeva bolest danas može uspešno lečiti. Posledice nelečenja Pejronijeve bolesti narušavaju kvalitet seksualnog života muškaraca i žena, a utiču i na samopouzdanje te može voditi prema depresiji - izjavio je doktor Dinko Hauptman.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Iako trenutno nema podataka o broju obolelih od Pejronijeve bolesti u Hrvatskoj, svetski podaci pokazuju da je broj zaraženih barem pet odsto, iako se procenjuje kako ona raste do čak 20%.

Pejronijeva bolest može se lečiti hirurškim, ali i nehirurškim metodama - od tableta vitamina E do injekcija steroida u zahvaćeno područje, ali za navedene metode nedostaje dokaza o delotvornosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kecelja

    20. april 2017 | 09:04

    Blago nama kad brinemo o hrvatskim penisima dokle smo dosli

  • Zivojin

    20. april 2017 | 10:52

    Opušteno ima Bošnjaka, ima Srba koi će održavati njihove žene.

  • Dag

    20. april 2017 | 12:00

    Savremena medicina, takvu kolest - ne poznaje... (Osim,ako merenja nusu vrsena,leti,i zimi.Dal' je razlog opstoj sreci,taj ko ima,onaj,veci?Il' ce reci,ah,istina,svi smo beda,sirotinja.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA