≫ 

Završena sednica RIK-a posle četiri sata: Proglašeni konačni rezultati izbora

Na sednici koja je trajala skoro četiri sata, 26 članova RIK-a je imalo žestoku raspravu o načinu na koji su sprovedeni izbori

  • 21

Nakon što je na sednici Republičke izborne komisije usvojen izveštaj o konačnim rezultatima izbora za predsednika Srbije, upućene su čestitke Aleksandru Vučiću. Na sednici koja je trajala skoro četiri sata, 26 članova RIK-a je imalo žestoku raspravu o načinu na koji su sprovedeni izbori.

RIK saopštio konačne rezultate: Aleksandar Vučić pobedio na izborima sa 55,8 odsto glasova

Privremeni rezultati sa 100 odsto obrađenih mesta: Vučić osvojio 55,08 odsto glasova

Raspravu je, kako saznaje B92, prekinulo to što niko od zamenika nije želeo da preuzme vođenje sednice nakon što je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević napustio sednicu.

U ime SRS-a oglasila se Željka Radeta koja je rekla da će glasati za izveštaj o konačnim rezultatima izbora za predsednika Srbije uprkos želji ambasadora SAD-a Kajla Skota da se izveštaj ne usvoji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Protiv potvrđivanja izveštaja bio je predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić koji je naveo da mu i u narednih 50 godina, ako bude živ, neće biti jasno zašto su u RIK proveravani glasovi iz dva džaka i sa nekoliko biračkih mesta, a ne sa svih na kojima je, prema navodima predsedničkog kandidata Saše Jankovića, bilo nepravilnosti.

U trenutku kada se raspravljalo o načinu sprovođenja izbora na Kosovu i Metohiji, došlo je do sukoba dve članice, u kojoj je jedna insinuirala da se njena koleginica "smeje zbog srpskih žrtava", posle čega je zatraženo izvinjenje od predsednika RIK.

Predstavnik DSS je, kako prenosi B92, naveo da će "glasati po sopstvenoj savesti".

Baner, izbori 2017

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    21. april 2017 | 13:09

    Čestitam od srca pobedniku.

  • Vladimir

    21. april 2017 | 10:04

    Rezultat je jasan. Ovo je i više nego ubedljiv rezultat.

  • jelenalela

    21. april 2017 | 10:02

    Ipak pobedio razum članova RIK-a i volja velike većine građana Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA