≫ 

U Jasenovcu danas i američka ambasadorka, sa Srbima i antifašistima iz Hrvatske: Hrvati to shvataju kao šamar!

Komemoraciju su organizovali Srpsko narodno veće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske

  • 5

Kolonom sećanja prema spomeniku Kameni cvet u Spomen-području Jasenovac danas oko podne počela je komemoracija žrtvama tog koncentracionog logora u Drugom svetskom ratu koju su organizovali Srpsko narodno veće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

Antifašisti, Jevreji i Srbi udruženi: Protive se nagradi reditelju Sedlaru za film "Jasenovac-istina"!

Povodom 72. godišnjice proboja logoraša, okupljeni će odati počast žrtvama polaganjem cveća i komemorativnim programom, prenosi Hina.

Komemoraciji prisustvuju i predstavnici Socijaldemokratske partije Hrvatske predvođeni predsednikom Davorom Bernardićem, kao i predstavnici diplomatskog kora.

U Spomen području Jasenovac održaće se još dve komemoracije - sutra će biti održana državna komemoracija u organizaciji Hrvatskog sabora, a u ponedeljak će to učiniti predstavnici Jevrejske zajednice u Hrvatskoj.

 Na licu mesta je i američka ambasadorka, što je posebno zabrinulo Hrvate. U komentarima na hrvatskim portalima može se pročitati da ljudi ovu posetu tumače kao nesposobnost hrvatskih političara da se nametnu zapadu. 

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac izjavio je ranije Tanjugu da će predstavnici Srba Dan logoraša u Jasenovcu ove godine obeležiti odvojeno od državne komemoracije, ukoliko hrvatska vlada ne ukloni spomen ploču HOS sa tog spomen područja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA