Od tržnog centra u Mostaru posle požara ostalo samo zgarište: Građani u suzama posmatrali tužan prizor, na desetine radnika ostalo bez posla

Na gašenju su bili angažovani svi vatrogasci u Mostaru, a očevidci su rekli da kako vatrogasci ugase jedan deo objekta, vatra se proširi na drugi deo

  • 2

Tržni centar "Bingo" u Mostaru usled požara, koji je prema prvim procenama najverovatnije izbio u delu za nameštaj, izgoreo je skoro do temelja, ali na svu sreću bez ljudskih žrtava. Do požara je došlo u večeri između subote i nedelje, ali razlozi zbog kojih je vatrena stihija progutala čitav centar još nisu poznati.

Vatra progutala tržni centar u Mostaru: Potpuno izgoreo, ljudi u šoku (FOTO)

- Kad je izbio požar mi smo alarmirali sve, osigurali mesto, a istragu ćemo sprovesti kad se steknu uslovi za to - kazao je Ljudevit Marić, portparol MUPa Hercegovačkoneretvanskog kantona.

Na gašenju su bili angažovani svi vatrogasci u Mostaru, a očevidci su rekli da kako vatrogasci ugase jedan deo objekta, vatra se proširi na drugi deo. Na kraju je gašenje potrajalo do kasno u noć.

- Vatra se širila neverovatnom brzinom, za pola sata celi objekat je bio u plamenu, ne znam da se moglo uraditi išta više od spasavanja ljudskih života - kazao je jedan od vatrogasaca.

Jedan broj radnika kada su osetili dim otišli su do podruma da vide šta se dešava.

- Svi su hvala Bogu uspjeli na vreme da izađu i niko nije povređen - rekla je jedan radnica. Nakon izbijanja požara i kupci su pravovremeno evakuisani.

Foto: Tanjug/FENA Foto: Tanjug/FENA

Hitna pomoć je jedino pomoć pružila vatrogascima zbog dima kojeg su se nagutali pri gašenju požara.

Takođe, treba naglasiti da je pravovremenom reakcijom vatrogasaca sprečena i još veća katastrofa od postojeće, jer se preko puta "Binga" nalazi benzinska pumpa "Gazprom".

Vatrogasci upozoravaju na plinske boce u objektu, koje su još predstavljale pretnju, prenose Nezavisne novine.

Tržni centar "Bingo" na severnom ulazu u Mostar, površine oko 2.500 kvadratnih metara, otvoren je 15. jula 2011. godine, a zapošljavao je više od 100 radnika, koji su sada bar do popravke objekta ili gradnje novog ostali bez posla. Investicija je bila vredna 6 miliona evra.

Građani Mostara juče su se okupljali na požarištu. Svi su utučeni, a neki građani su sa suzama u očima posmatrali zgarište, jer su svesni da je veliki broj njihovih sugrađana, radnika "Binga", ostao bez radnog mesta. Ovaj tržni centar, ističu, hranio je brojne mostarske porodice.

Foto: Tanjug/FENA Foto: Tanjug/FENA

- Ovo je naše, domaće, svaku marku smo tu ostavljali od kad je otvoren ovaj "Bingo2, koji je zaista dobro radio. Najjeftiniji i najbolji za narod, bilo je dana da nisi mogao da parkiraš auto, kolika je gužva bila - kaže Mostarac Salem Hakalović.

Ispred požarišta su se okupili i skrhani radnici, koji su održali sastanak sa predstavnicima kompanije, koji su juče stigli u Mostar. Sa njima se susreo i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je preksinoć izjavio da će posledice ove katastrofe grad Mostar dugo osećati.

Klub odbornika SDPa BiH u Skupštini HNK uputio je inicijativu za održavanje vanredne sjednice Skupštine zbog požara u hipermarketu "Bingo" u Vrapčićima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    24. april 2017 | 10:46

    Zao mi radnika a to sto je izgoreo TC izgoreo kako došo tako otišo (kad radnici budu imali normalne plate tada će cvetati sve)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA