4 koraka bliže razrešenju misterije nestanka male Medlin? Pojavio se tajni svedok i odgovor roditelja na pitanje da li su je ubili (VIDEO)

Kuda god da je istraga krenula, rasplinjavala bi se u još nekoliko pravaca

  • 2
Madeleine McCann, Medlin Foto robot sa 14 godina kako bi izgledala Printskrin: Channel7, Police

Ovako bi mala Medlin Meken izgledala sa 14 godina, po mišljenju policije koja je napravila njenog foto-robota. Bliži se deseta godišnjica nestanka male britanske trogodišnjakinje, koja je nestala 3. maja 2007. godine iz apartmana njenih roditelja u portugalskom hotelu Praja da Luz, u momentu dok su njeni roditelji sa prijateljima bili na večeri u restoranu udaljenom svega 55 metara od apartmana.

Dadilja male Medlin progovorila posle 10 godina: U toku je potraga za osobom koja je bila u blizini nestale devojčice

Godinama ovaj misteriozni i zamršeni slučaj izaziva pažnju javnosti, ali se njegovo razrešenje ne nazire, dok se brojne teorije rađaju poput pečuraka posle kiše. Ovo su neke od njih...

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrari

MISTERIOZNI RADNIK

Radnik portugalskog hotela Oušn Klab, koji se nalazi u blizini mesta odakle je nestala mala Medlin, možda zna neke nove detalje vezano za njenu otmicu, otkrio je Kolin Saton, inspektor iz Skotland Jarda.

- Postoji službenik, neko ko je radio u Oušn vilama i ko ima izvesne informacije i znanja koja mogu da budu od velike pomoći u istrazi - rekao je on, ali nije otkrio da li je misteriozni svedok muškarac ili žena.

Interesantno je da je ovo otkriće došlo samo nekoliko dana nakon što je u medijima dadilja male Medlin tvrdila da je upravo Oušn hotel jedan od najopasnijih u okolini nestanka.

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

ILI JE OTELI PEDOFILI ILI TRGOVCI LJUDIMA

Inspektor Kolin Saton ima nekoliko teorija šta se sa otetom devojčicom desilo. Po jednoj, nju su oteli pedofili, a po drugoj su je oteli trgovci ljudima kako bi zamenila mrtvo dete.

Prema njegovim navodima, verovatnija je mogućnost da su malu Medlin oteli trgovci ljudima i da su je prodali bogatoj porodici u Severnoj Africi, čije je dete umrlo. Prema toj teoriji devojčica je projkrijumčarena u Maroko, gde je ubrzo nakon nestanka jedan svedok video dete identično njoj, koje je radilo za jednu tamošnju bogatu porodicu.

Pored ove, postoji teorija i da je devojčica preko "mauritanske rute" prodata na Bliskom Istoku.

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

OTIŠLA JE DA TRAŽI RODITELJE

Po jednoj od novijih teorija mala Medlin je napustila apartman jer je krenula da traži roditelje, koji su u to vreme bili na večeri.

Iako se dugo verovalo da je nekako oteta iz apartmana, ispotavilo se da niti vrata niti prozori apartmana nisu mogli da se otvore spolja, već samo iznutra, što je upravo podatak koji je doveo do ideje da je devojčica sama izašla napolje.

Ovu tvrdnju izneo je novinar Deni Kolins, koji je istraživao slučaj dugi niz godina, a koji veruje da je devojčica oteta tek nakon što je dobrovoljno napustila apartman.

Foto: Guliver/Dan Kitwood/Getty Images Foto: Guliver/Dan Kitwood/Getty Images

DOKUMENTARAC OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE

Australijska produkcijska kuća snimila je u saradnji sa Velikom Britanijom i Portugalijom dokumentarni film o nestanku male Medlin pod nazivom "Istina o tome šta se zaista desilo maloj Medi".

Prema pisanju australijskih medija, film sadrži pitanje upućeno njenim roditeljima "Da li ste ubili svoju ćerku", a njihov odgovor se može shvatiti višeznačno. Kako se navodi, njihov odgovor nije sadržao jasno - NE. Takođe, u filmu se nalazi i intervju sa Petom Braunom, kriminologom koji je napisao i knjigu o ovom slučaju, kao i svedočenje Goncala Amarala, portugalskog policajca koji je prvi istraživao ovaj slučaj.

Podsetimo, tokom proteklih deset godina bilo je nekoliko slučajeva dojava da je devojčica slična Medlin viđena, ali svaki put su se dojave ispostavile kao lažne. Kuda god da je istraga krenula, rasplinjavala bi se u još nekoliko pravaca.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poseban problem predstavljala je činjenica da su se roditelji, iako uporni u želji da nađu svoje dete, tokom godina i sudili sa Goncalom Amaralom, prvim detektivom koji je istraživao nestanak njihove ćerke, a koji je o tom slučaju napisao i knjigu, zbog koje su ga Mekenovi tužili za klevetu i taj slučaj izgubili. Knjigu o ovom slučaju pisao je i kriminolog Pet Braun, a njime se bavila još čitava četa svetskih istražitelja, ali bezuspešno.

Inače, istraga je sa portugalskih vlasti preneta na Skotland Jard inspektore 2013. godine, a u martu ove godine timu istražitelja inspektora Kolina Satona, data su nova novčana sredstva i rok od još šest meseci kako bi se istražili novi detalji vezano za ovaj zamršeni slučaj nestanka.

Daljinac baner

(Gordana Ćosić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    24. april 2017 | 12:49

    Ovde je iskljuciva odgovornost i krivica roditelja.Ipak je ona suvise mala da bude sama i samostalna.Trebalo je da ima nekog ko ce da je cuva.Nista,sta sad?Nadam se da ce saznati istinu i da ce je pronaci zivu i zdravu.Neka ovo bude opomena svim roditeljima koji imaju malu decu.Srecno!

  • bzvzz

    1. maj 2017 | 14:44

    iskreno mislim da su je roditelji ubili. deluju mi kao ljudi iz neke sekte! Dete od 3 godine se ne ostavlja samo cak ni kada spava!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA