≫ 

Sekunde su me delile od njegovog pištolja! Jeziva ispovest komšije Božidara D, samo par sati posle masakra u Bariču (FOTO)

Napeta situacija trajala je oko tri godine, i završila se na najgori moguć način. U toj kući niko ni sa kim nije govorio, bilo je neminovno da se desi nešto veliko, ali niko nije mogao da pretpostavi da može da bude ovolika tragedija

  • 5

Stravičan zločin koji se jutros dogodio u selu Barič kod Golupca, kada je Božidar D. (77), penzioner, ubio sina, ženu, šuraka a potom izvršio samoubistvo dobio je neverovatan obrt!

Golubačko selo smrti: Leševi i dalje na ulicama, čini se kao da je kraj sveta (FOTO)

STRAVIČAN ZLOČIN U BARIČU: Ubio sina, suprugu i šuraka, pa presudio sebi

Bizaran razlog stravičnog masakra u Bariču: Zbog TV kabla ubio sina, suprugu, šuraka i sebe

Iako se prvobitno u medijima pojavila informacija da je reč o mirnoj porodici koja nikada nije pravila probleme, niti je policija dolazila kod njih bilo kojim povodom, a naročito ne zbog nasilja, od komšije Radeta Lukića saznali smo sasvim drugačiju verziju priče.

Rade Lukić sa ženom i sinom treći je komšija vlasnika uklete kuće. Radetov plac se čak u jednom delu dodiruje sa Božidarevim, pa je ovaj meštanin već imao ozbiljnih problema sa osumnjičenim za masakr u Bariču.

Uznemirujuće fotografije masakra koji je uznemirio Srbiju

- Sudili smo se godinama, moja štala naslanja se na njegov plac, i jednog dana on je samo stavio lanac i blokirao mi prilaz mojoj štali. Nisam mogao da uđem u nju, da izvezem mašine, ništa. Pravnim putem brzo su mi vratili moju štalu, jer su ustanovili gde je međa i da je Božidar samoinicijativno ogradio deo mog zemljišta, ali smo nastavili da se sudimo zbog nadoknade odštete. Poslednje ročište bilo je zakazano za 5. maj, i evo, sad ne znam šta će biti od toga, moram da zoem advokata - priča Rade za Telegraf.rs

Ne mogu da kažem da sam ih bog zna kako poznavao, ali bili su treća kuća od nas, viđali smo ih stalno. Rade ne može da veruje da je za dlaku izbegao smrt.

Foto: Wikimedia/Ant83 Foto: Wikimedia/Ant83

- Jutros sam krenuo ka svojoj štali kada su se začuli pucnji. Odmah sam potrčao nazad u kuću, i rekao sam ženi i sinu da uđu u kuću i kroz prozor motre da ne Božidar krene ka njima. Ja sam pošao da vidim šta se dešava, i čuo kako mu snaja vrišti, a onda čuo još koji pucanj, i tada sam shvatio da je ubio i sina i snaju. Kad je to završio, počeo je da traži svoju ženu, pa je razvalio prozor od kuće u kojoj su spavali, da je nađe, mislio je da se krije tu. Međutim, pošto je nije našao, seo je na bicikl i krenuo kroz selo, ka sokaku sa pištoljem u džepu! Nasred sokaka naišao je na šuraka, koga je odmah takođe ubio, pa je ušao u portu crkve i izvršio samoubistvo - priča prestravljeni Rade, koji i dalje ponavlja kako je malo falilo da on bude u direktnoj opasnosti, te da su ga sekunde delile od tragedije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odmah je Rade probao da pozove policiju, ali nije uspeo da dobije vezu. Dok je zvao i dalje, patrola je već stigla. Tražili su Božidara, i baš kad su bili ispred Radetove kuće, čuo se zadnji metak. Brzo su krenuli ka crkvi, ali Božidar je već presudio sebi.

Da je bio u štali, Božidar bi prvo došao da ubije njega, jer ga je mrzeo zbog suđenja oko međe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- On je bio prek čovek, sa ženom je pre par godina došao nazad iz Austrije. Tamo su radili i stvarali do penzije, a onda došli da poslednje dane provedu u Srbiji. Od kako su došli, počele su čarke. Božidaru je smetalo što mu sin stalno ide kod snajinih roditelja, i što im pomaže, pa se stalno svađao sa njim. Terao ga je oda ode zauvek, ma stalno su bile neke čarke, vika i svađe. Bio je agresivan, koliko puta je samo dolazila policija, da mu oduzme oružje. Uvek je uspevao da se opravda da ne preti nikom. I evo šta se sad desilo - iskren je Lukić.

Napeta situacija trajala je oko tri godine, i završila se na najgori moguć način. U toj kući niko ni sa kim nije govorio, bilo je neminovno da se desi nešto veliko, ali niko nije mogao da pretpostavi da može da bude ovolika tragedija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Evo, sad ne možemo nigde da mrdnemo, policija je na sve strane, i pred kućom i na putu. Blokirano je sve. Sad trenutno ne mogu da odem tamo da vidim šta se dešava, celo selo je pod policijskom blokadom - tzavršio je Rade svoju strašnu ispovest za Telegraf.

Pratite dešavanja uživo. Ekipa Telegrafa je na licu mesta:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA