Zašto se monstrum iz Bariča ubio baš u crkvi: Šta je time hteo da poruči (otkrivaju sveštenik i psiholog)

Smatra se da samoubica misli da je činom samoubistva patnja završena i da je sve gotovo

  • 13

Jedna od najužasnijih, ali ujedno i najtužnijih odluka koje čovek donosi je čin samoubistva, a Božidar Dačić, koji je juče ubio sina, suprugu i šuraka, presudio je sebi u porti crkve. Iako je stručnjacima teško objašnjiv svaki motiv samoubistva, pretpostavlja se da oduzimanje sopstvenog života u porti crkve ukazuje na to da je ubica tražio oproštaj.

Ubica iz Bariča dan pre nezapamćenog masakra posetio selo poznato po crnoj magiji!

Ovo je lice monstruma koji je pobio troje, pa presudio sebi kod Golupca (FOTO)

Bili smo u selu smrti, muk i očaj posle krvavog pira Božidara Dačića (VIDEO)

– Možda je tražio oproštaj zbog počinjenog dela, ali nije mogao da živi sa krivicom. Kao Juda koji je prodao Hrista, na kraju ga je sustigla krivica, ali nije mogao da živi sa njom, pa se obesio.

- Samoubistvo je smrtni greh i poznato je kako se u hrišćanstvu posmatra to delo. Ljudima koji počine samoubistvo nije moguće držati opelo. Jedino kada imamo ustupak jeste kada se dokaže da je samoubica bio psihički bolestan, i da nije bio svestan onoga što je nameravao da učini i na kraju učinio – rekao je sveštenik Jovan za Telegraf.rs.

Slično je i mišljenje psihologa po ovom pitanju.

– S obzirom na to da je ubica pre odlaska u portu crkve počinio trostruko ubistvo, verovatno je tamo otišao da traži oproštaj.

- Smatra se da samoubica misli da je činom samoubistva patnja završena i da je sve gotovo. Tako da samoubistvo ispred svetinje, može da ukaže na to da je ubica zbog svojih postupaka patio – kazao je psiholog.

Dodao je da su svakako motiv počinjenog masakra nesuglasice u porodici.

– Iako je teško govoriti o ovakvim slučajevima, ovde je poznato da su nesuglasice unutar porodice dovele do trostrukog ubistva i na posletku samoubistva. Tu je verovatno i ranije bilo problema, ali ne i rešavanja – zaključio je on.

Božidar Dačić je bio austrijski penzioner, juče ujutru je hicima iz pištolja likvidirao svog sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla, a snaju Goricu ranio. Potom je u dvorištu crkve pucao sebi u glavu. Do stravičnih ubistava je došlo zbog svađe oko imanja sa sinom i njegovom ženom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    25. april 2017 | 15:47

    Pare su djvolova rabota.

  • sun

    25. april 2017 | 17:16

    Jao Boze ovo je tako ludilo u narodu,prevazislo je svaku meru!!!

  • 777

    25. april 2017 | 18:46

    Mnogo zla u svijetu. U kuci drzati oruzje nije dobro, nije ni po Bozijim zapovjestima. Prolazi covjek kroz razne nevolje u zivotu i u toj nevolji sjeti se svoga pistolja kao rijesenja nevolje u kojoj se nasao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA