Islamska država nije kriva za teroristički napad u Rusiji: Učinila je to podjednako opasna organizacija

U peterburškom metrou 3. aprila poginulo 16 ljudi, među kojima i terorista-samoubica

  • 1

Organizacija „Bataljon imama Šamila“ preuzela je odgovornost za teroristički napad u metrou Sankt Peterburga, prenela je agencija Rojters pozivajući se na organizaciju „SITE intelidžens grup”, koja prati internet aktivnosti radikalnih organizacija.

Osumnjičeni za napad na metro u Sankt Peterburgu priznao krivicu

Braćo Rusi saosećamo sa vama! Srbi upalili sveće za stradale u Sankt Peterburgu (FOTO)

Tvrdnju te malo poznate grupe prvobitno je objavila mauritanska novinska agencija ANI, koju često koriste džihadističke grupe iz Zapadne i Severne Afrike za objavljivanje saopštenja.

U saopštenju, objavljenom danas na sajtu grupe SITE, navodi se da je bombaš Akbardžon Džalilov, jedan od "vitezova islama" u Bataljonu Imam Šamil, "izveo herojsku operaciju...u gradu Sankt Peterburgu, što se podudarilo sa posetom zločinca Putina".

U saopštenju se kaže i da je napad na metro bio osveta za rusko nasilje nad muslimanskim zemljama, među kojima se kao primeri navode Sirija i Libija, ali i ruska republika Čečenija.

- Ruskoj vladi, koja očigledno nije izvukla pouku iz poraza u Avganistanu, poručujemo: ova operacija je samo početak, a ono što tek sledi baciće to u senku, uz pomoć Alaha - navodi se u saopštenju, u kojem se nagoveštava da će u budućnosti protiv Rusije biti još pogubnih napada, zaključuje Rojters.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA