Brutalna ratna mašina spremna je za akciju: Kina predstavila prvi domaći nosač aviona (FOTO) (VIDEO)

Novi kineski ponos težak je 70.000 tona, dug 315 metara i širok 75 metara

  • 2

Kina je juče porinula u vodu svoj prvi nosač aviona izgrađen na domaćem terenu, i tako proširila svoju flotu sa dva takva plovila.

Zbrisaćemo Ameriku sa lica Zemlje! Upozorenje Severne Koreje odjeknulo svetom, da li je Treći svetski rat sve bliže?

Novi pkineski nosač aviona, čije ime tek treba da se otkrije, prenesen je sa kopna na more u sredu ujutru na severoistoku Kine u Dalian brodogradilištu u provinciji Liaoning, pišu tamošnji mediji, a prenosi RT.

Foto: Tanjug/ AP Foto: Tanjug/ AP

Ovaj nosač aviona je neznatno veći od Liaoninga, prvog kineskog nosača aviona, izgrađenog od strane Sovjetskog Saveza kao nosač aviona Kuznecov klase, koji su Kinezi naknadno prilagodili .

Novi kineski ponos težak je 70.000 tona, dug 315 metara i širok 75 metara. Međutim, ne očekuje se da će ovaj nosač aviona ući u punu primenu sve do 2020. godine, jer će navodno biti potrebne godine da se instalira sva oprema i sprovedu neophodni testove i usklađivanja.

Fotografije novog broda ukazuju na to da je brod ima prostora za uzletanje aviona i palubu sa uglovima koja dodatno avionima olakšava uzletanje i sletanje. Raniji izveštaji ukazuju da su brodski hangari izgrađeni dovoljno veliki da mogu da prime između 28 do 36 aviona na brodu.

Lansiranje novog broda koji je označen kao CV-17 poklopilo se sa novim tenzijama između Severne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država u regionu, zbog nuklearnih i raketnih programa Pjongjanga. Takođe, zvanična ceremonija porinuća, održana je u jeku tenzija u regionu i gotovo se poklopila sa američkim raspoređivanjem THAAD protivraketnog sistema u Seongju u Južnoj Koreji, kao odgovor sa pretnje Severne Koreje, zbog čega su izbili i veći neredi između policije i domaćeg stanovništva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    26. april 2017 | 09:54

    Ako bude radio kao i sve ostalo što Kinezi naprave... :-D

  • Batica

    27. april 2017 | 19:21

    Kada zavrse nosac, bice u rangu Americkim nosacima iz Vijetnamskog rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA