Stefan je najbolji mladi fizičar u Srbiji: Svakog dana vežba satima, do sada je rešio rekordan broj zadataka (FOTO)

Nastavnik fizike Dragan Vasić koji je delom zaslužan za Stefanovu nagradu kaže da je godinama čekao darovitog učenika

  • 3

Na nedavno održanom republičkom takmičenju iz fizike u Šapcu, Stefan Sremčev iz Mokrina učenik sedmog razreda OŠ "Vasa Stajić” osvojio je prvo mesto i tako zauzeo poziciju najboljeg mladog fizičara u Srbiji.

Mokrinčanin Sava Terzić pobedio više od 200 ljudi iz celog sveta: 27. Tucanijada nadmašila sva očekivanja! (FOTO)

BRAVO DEVOJKE! Naše matematičarke osvojile četri medalje

Zbog njegovog predanog rada i posvećenosti prirodnim naukama, nagrada nije izostala. Svaki trud i napor vremenom rezultiraju - potvrdio je Stefan za Telegraf:

- Imao sam tremu pred početak takmičenja jer nisam znao kakvi će biti zadaci. Kada sam pogledao test trema je počela da popušta, bio sam uveren da ću ih brzo i lako rešiti - kaže Stefan.

Tokom priprema, Stefan je rešio stotine zadataka:

- U školi imam sve petice, a fizika mi je omiljeni predmet. Dnevno radim i do nekoliko sati, a rešio sam više od 500 zadataka. Svakodnevno vežbanje i trud na kraju su se isplatili, kaže Stefan kojim se ponosi njegovo odeljenje, škola, razredni starešina i direktor.

Nastavnik fizike Dragan Vasić koji je delom zaslužan za Stefanovu nagradu kaže da je godinama čekao darovitog učenika:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Stefan je kompletan poznavalac fizike. Zadovoljstvo je raditi s njim. Kad mu kažem da za vikend uradi šest zadataka, on reši sedamnaest. Takav je Stefan - kaže njegov nastavnik.

Za Stefana je nedavno organizovan i prijem u kabinetu gradonačelnika Kikinde, Pavla Markova koji je rekao da je grad ponosan na mladog fizičara:

- Stefanov uspeh je potvrda je da se rad i trud isplate. Iako još mlad, Stefan već sada zna šta hoće. Veoma je ambiciozan, a fizikom se ozbiljno bavi. Ja mu na tome čestitam - rekao je Markov i uspešnom mladom fizičaru darovao tablet računar.

Stefanov uspeh na republičkom takmičenju samo je jedan od početnih koraka, kaže nam ovaj talentovani mladić:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovo je samo jedna u nizu savladanih prepreka, nastavljam vredno da vežbam i voleo bih da učestvujem na balkanskom takmičenju fizičara. Predstoji mi dosta rada, svakodnevnog angažovanja, ali verujem da ću uz podršku porodice, prijatelja i nastavnika doneti još uspeha - kaže na kraju razgovora najbolji mladi fizičar u Srbiji.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ki0230

    27. april 2017 | 14:08

    Sve čestitke za mog zemljaka!Bravo,samo tako nastavi!

  • Перагеније

    27. april 2017 | 13:18

    Алал вера!

  • Lola

    29. april 2017 | 08:46

    Hvala Bogu da konacno pisete o nekom pametnom i ambicioznom detetu a ne o deci poznatih koja nista pametno nisu uradili. Samo tako napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA