≫ 

Američka novinarka je počela o Putinovom REŽIMU, a Zaharova ju je momentalno sasekla (FOTO) (VIDEO)

Zaharova je iznela primedbu na početku intervjua sa novinarkom Kejti Kuriks kada je ona pomenula "Putinov režim u Rusiji"

  • 1

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zamerila je američkoj novinarki na "izboru reči" prilikom intervjua za portal "Jahu global njuz", posebno ukazavši na korišćenje termina "režim".

Rusija zabranila tri NVO povezane sa Hodorkovskim

Zaharova je iznela primedbu na početku intervjua sa novinarkom Kejti Kuriks kada je ona pomenula "Putinov režim u Rusiji", navodeći da je taj termin neprikladan.

- Da li koristite istu reč ''režim'' za američku administraciju? - pitanjem je uzvratila Zaharova, prenela je agencija Tas s.

- Koju reč biste želeli da koristimo - kazala je Kurik.

- Ne znam. Pitam vas šta vam je motivacija? Smatram da, ako je narod izabrao predsednika svoje zemlje, onda tu nije reč o režimu. Tu je reč o demokratiji - zaključila je Zaharova.

Istovremeno je odbacila optužbe Zapada da je Rusija objavljivala lažne vesti da bi postigla geopolitičke ciljeve.

- Pokažite mi bar jedan primer. Ja mogu da iznesem na tone, milijarde primera kako zapadni mediji šire lažne vesti o Rusiji - kazala je Zaharova u intervjuu koji je vodila američka novinarka Kejti Kurik.

Na pitanje zašto se odnosi Rusije i SAD nisu poboljšali otkako je Tramp došao na funkciju predsednika, Zaharova je odgovorila: "Tek je počeo. Samo mu dajte šansu".

Daljinac baner

(Telegraf.rs /Tanjug/ Yahoo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    27. april 2017 | 18:12

    Truli ameri opet o demokratiji a neobjasnjavaju sta je sa starosedeocima indijancima otkud oni u Iraku otkud u Siriji kad ih niko nije zvao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA