≫ 

MAKEDONSKI PREDSEDNIK SE OBRATIO NACIJI: Pozvao lidere stranaka na konsultacije

Niko drugi spolja ne može da nam reši probleme ako ih sami ne rešimo u saglasnosti sa državnim interesima Republikom Makedonije - rekao je Ivanov

  • 12

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov nije uveo vanredno stanje i u obraćanju naciji pozvao je lidere svih stranaka ujutru kod njega na konsultacije da bi se našlo rešenje za krizu. Ivanov je izjavio večeras, nakon nasilnih događaja u Sobranju, da "ova situacija može da se prevaziđe samo poštovanjem pravnog poretka Republike Makedonije".

Vučić iz Vlade prati nerede u Skoplju: Uputio poruku Makedoncima! Sutra HITAN SASTANAK službi bezbednosti

Snimak krvavog obračuna u Makedoniji: Poslanici skakali sa balkona, ne zna se ko koga bije (VIDEO)

- Nema pitanja za koje ne može dijalogom pronaći rešenje u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Republike Makedonije. Zato pozivam lidere parlamentarnih partija sutra da dođu u moj kabinet na sastanak lidera da razmotrimo novonastalu situaciju. Na liderskom sastanku da razmotrimo sve opcije za smirivanje i nalaženje izlaza iz novonastale situacije - rekao je Ivanov.

On je dodao da su "lideri najodgovorniji za pronalaženje rešenja u saglasnosti s Ustavom, zakonima i poslovnikom parlamenta".

- Niko drugi spolja ne može da nam reši probleme ako ih sami ne rešimo u saglasnosti sa državnim interesima Republikom Makedonije - zaključio je makedonski predsednikom koji je odmah nakon obraćanja otišao ne sačekavši pitanja novinara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    28. april 2017 | 00:38

    Normalno da niko drugi ne "MOZE" da resi situaciju jer su siptari vec kupili Makedoniju od zapada. Jedino sto bi vi braca Makedonci ( mislim na prave, ne na siptare) mogli da ocekujete ako krenete na njih je Srpski scenario "Racak", i onda vam sledi proterivanje iz vase drzave uz pomoc NATO vojske i zapada.

  • Cika Velja

    28. april 2017 | 00:02

    Ma zabole sipce za ustav i zakon!? Evo poceli su nesto za cega nisam siguran da ce moci zavrsiti,a pre ce sve biti gotovo ako im se zestoko odgovori! Prica odgadja neminovno a to je rat,pa onda bolje da Makedinija udari svim sto moze jer je ovo sipcima samo kupovina vremena za prestrojavanje!!!

  • Imenjak

    27. april 2017 | 23:22

    Pa 60 dana ne mogu da se dogovore sad ce se dogovoriti spremimo se bice belaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA