Iz srca teku naše suze, peče bol i plače duša: Čitulje sa emotivnim porukama povodom smrti Sretena Karića (FOTO)

- Eto, striko, osvanu i ovo jutro, jutro što donose one crne ptice, koje pogrešno zovu zloslutnice, a nisu, nego tužbalice sa krilima što prve obuku korotu. Probudiše me da mi kažu, da su one uzele crna a ti bijela, anđeoska krila - emotivan je bio Sretenov bratanac

  • 1

Dan nakon što je posle duge i teške bolesti preminuo biznismen Sreten Karić, u "Večernjim novostima" i "Politici" objavljene su čitulje porodice i prijatelja, kako bi mu i na ovaj način odali počast.

Preminuo Sreten Karić posle duge i teške bolesti

Teške reči Bogoljuba Karića nakon smrti brata Sretena: Bio je srce i duša naše porodice

Poslednja fotografija nasmejanog Sretena Karića sa familijom (FOTO)

Kako je porodica saopštila, sahrana će biti obavljena 3. maja na Novom groblju u Beogradu, a saučešće primaju danas u vili "Jelena".

- Neizmerno zahvalni za toplu ljubav, dobrotu kojom nas je obasjavao, učenju da volimo svoju veru i Crkvu i poštujemo vernike svih konfesija, da nam naša domovina i porodica uvek budu najpreči, večno će ga pamtiti njegovi najmiliji - ovim rečima se od Sretena u "Politici" oprostila najuža porodica.

Foto: Večernje Novosti Foto: Večernje Novosti

Emotivan je bio i Sretenov bratanac Saša Radenović, koji se od preminulog strica oprostio sledećim rečima:

- Eto, striko, osvanu i ovo jutro, jutro što donose one crne ptice, koje pogrešno zovu zloslutnice, a nisu, nego tužbalice sa krilima što prve obuku korotu. Probudiše me da mi kažu, da su one uzele crna a ti bijela, anđeoska krila. Valjda je to tako, i na zemlji i na nebu su anđeli, samo ih mi slijepi ne vidimo. Ja sam tvoj oreol svetlosti i krila anđela uvijek vidio. Eto, striko, nekako, nikad ne stigoh da ti kažem koliko sam te volio, posebno te cijenio, i kako me je srce boljelo za tobom zadnjih jedanaest godina.

Foto: Večernje Novosti Foto: Večernje Novosti

Eto, striko i sad dok pišem ovo pismo, kojim se privremeno opraštam od tebe, opet plačem, sam, da me niko ne vidi. Kad si već krenuo, ti idi na Nebo, među odabrane od Hrista, i pozdravi i moju majku Slavku, oca mi Novaka i deda Janićija, svoga oca, Bogomoljca i Bogougodnika, neka nas njegov blagoslov i dalje čuva, i pazite na nas, da se jednog dana što dostojanstveniji sretnemo s vama. Slava ti - piše u čitulji.

Brat preminulog Sretena Karića u suzama: Jako je teško. Moramo svi biti zajedno, i Bogoljub stiže iz inostranstva

Od preminulog Sretena umrlicom se oprostio i njegov koletikv "BK grupe".

- Ostavio nas je dobar čovek, široke duše i velikog srca u kojem je bilo mesta za sve ljude ovog sveta. Ne može se rečima opisati naš gubitak, bol i tuga povodom njegove smrti. Nikada nećemo zaboraviti taj stašni dan kada se ugasila svetlost u njegovim očima i kada je njegovo srce prestalo da kuca. Iz srca teku naše suze, peče bol i plače duša.

Neka mu je laka crna zemlja i večni pokoj u carstvu nebeskom. Zauvek će biti u našim srcima - objavljen je u "Politici" pozdrav "BK" kolektiva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    28. april 2017 | 10:42

    Нека му је покој души,али сви ми имамо неког много драгог кога смо изгубили.Само што смо ми сиромашни да би се за нама дизала бука...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA