≫ 

Rasprodati svi prvomajski aranžmani: Srbi roštiljanje zamenili putovanjima

Tražena je bila i Španija, ali je Italija imala prednost jer je bliže i jeftinije je

  • 12

Prvomajski turistički aranžmani u najvećim srpskim turističkim agencijama rasprodati su, kako u prestonici, tako i u drugim gradovima!

Jeftino i blizu: Izabrali smo nekoliko zanimljivih lokacija za 1. maj (FOTO)

U agencijama kažu da je sve bilo prodato još pre pet ili šest dana. Ista priča bila je i tokom Uskršnjih praznika.

Na ovim mestima ne smete da raspalite roštilj, inače ćete platiti kaznu i do 50.000 dinara!

- Prodaja aranžmana za prvomajske praznike počela je još pre Uskrsa. Mnogi na ovaj praznik ostaju sa porodicom, a putuju oko prvog maja. Najskuplji aranžmani "otišli" su prvi, što je inače pravilo.

Prvi polasci su već u petak 28. aprila. Cene aranžmana bile su od 70 do oko 270 evra, ali kao što sam rekla prodati su i skuplji. Mislim da suma od 200 evra za sjajnih pet dana u Italiji nije previše, a može se platiti i na rate, kažu u jednoj od agencija.

Foto: Promo Foto: Promo

Kod njihovih konkurenata, u turističkoj agenciji koja ima 160 subagenata po celoj Srbiji, odnosno prodaje aranžmane po svim gradovima, kažu da odavno nema mesta za prvomajska putovanja, jedno nedelju dana.

- Prodato je sve do poslednjeg mesta, mislim prvenstveno na gradove Evrope. Italija je najviše tražena i to je prvo "otišlo". Nije reč o tome da građani Srbije imaju mnogo para, već o tome da se u Veneciju može otići za 79 evra i da se i to može platiti na četiri rate. Tražena je bila i Španija, ali je Italija imala prednost jer je bliže i jeftinije je - kažu u ovoj agenciji.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Prodata je i većina aranžmana za Austriju, Češku, i dobar deo za Mađarsku i Nemačku. Cene su bile od 45 do skoro 400 evra, zavisno od broja dana, smeštaja i prevoza.

U poznatoj turističkoj agenciji 28. aprila nije više bilo mesta za Prag (4 dana 105 evra), Bolonju (6 dana 109 evra), Toskanu (5 dana 199 evra), Đenovu (6 dana 129 evra), Firencu (5 dana 179 evra), Siciliju (5 dana 389 evra, avionom).

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

I u turističkim agencijama u Kragujevcu prodati su aranžmani za putovanja tokom praznika. Kragujevčani kažu da su pazarili na rate, uglavnom "sirotinjske" aranžmane od oko 100 evra.

Daljinac baner

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    29. april 2017 | 12:02

    Ko jos voli da rostilja u nekom blatu dok ga jedu bube, sav se usmrdi, svi se napiju ko svinje- odvratno. Lepo kao gospodin otputujes negde, jedes i restoranu, prosetas, odmoris se, vidis nesto novo i uzivas u par slobodnoh dana. A ne samo krkanje i pijancenje

  • toma

    29. april 2017 | 07:42

    Kriza u Srbiju kafane prepune svi idu u grcku na more beda kazu mi u inostranstvo lepo zivimo a oni su beda ma ajde sta mi rece

  • KING MAX

    29. april 2017 | 08:13

    Samo se kuka nema para,putovanja,kafici i baste puni,guzve u saobracaju kazu gorivo skupo,nevalja drzava,nevalja Vucic. PA KAKO TO?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA