≫ 

Sporazum sa Tužilaštvom: Bivšem predsedniku Partizana nanogica i milioni

Njemu je zaprećen zatvor do 10 godina, ali će proći bez novčane kazne

  • 18

Draganu Đuriću, bivšem predsedniku FK Partizan, zaprećena je kazna i do 10 godina zatvora, a biće izrećeno 12 meseci nošenja nanogice, bez novčane kazne, saznaje "Blic".

VAZURA: Dragan Đurić mi je opsovao majku!

Dragan Đurić s opozicijom u Zemunelu: Kim Džong je mala beba za ove!

Dvanaest godina od koruptivne privatinacije Veterinarskog zavoda, o kojoj je pisala još Verica Barać, nepune tri od otvaranja istrage, Đuriđeve malverzacije su dobile ishod: godinu dana kućnog zatvor (ako sud odobri njegov sporazum sa tužilaštvom). Bivši čelnik Partizana je pristao da prizna krivično delo i potpiše sporazum kojim priznaje d aje počinio zloupotrebu položaja službenog lica u privredi, prilikom privatizacije i poslovanja veterinarskog zavoda. Na račun tih malverzacija inkasirao je 207 miliona dinara.

Šta je Đurić priznao?

Sve je počelo tako što je 2005. njegova "Zekstra" najpre kupila Veterinarski zavod Zemun, veliku i uspešnu firmu za proizvodnju lekova i to po ceni od 9,1 milion evra. Vrhovni sud dva puta je osporavao privatizaciju, na kraju je Agencija za privatizaciju, treći, konačni put Veterinarski zavod dodelila tadašnjem predsedniku Partizana.

Kako "Zekstra" nije ispunjavala uslove da preuzme Zavod (jer se nijedan član UO nije bavio poslovima koji su bili primarni za Zavod, poput proizvodnje hrane za životinje), napravljen je konzorcijum sa firmom "Bankom".

Međutim, taj konrozcijum, pravno gledano, nije ni postojao, što je dovelo u sumnju privatizaciju. Tek iz trećeg pokušaja ona je uspela i to nakpon tšo je država zamenila UO zavoda, koji je odustoa od natezanja i prihvatio Đurića kao gazdu.

Pandorina kutija afera u zavodu otvorena je 2014. godine i nakon hapšenja (u pritvoru je proveo dfeset dana) Tužilaštvo za organizvanoi kriminal podiglo je godinu dana kasnije optužnicu protiv Đurića i još šestoro okrivljenih.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    29. april 2017 | 10:25

    Znaci, ovako ce i pudlica proci za 'iznajmljivanje' imena, grba, pecata i kupovine im navijaca na KILO..sa nanogicom, ALI, mogao je k'o i tvorzic proci sa abolicijom .!. XXAAXXAA .!.

  • Coa

    29. april 2017 | 10:28

    Sramota!! Upropastio onakvu firmu, pokrao sve, i nanogica .. nemam reci, tuzno i jadno!

  • Giks

    29. april 2017 | 11:07

    Ma pustite coveka na slobodu kada nemamo tuzilastvo. U Americi bi mu uzeli sve sto ima i najmanje 20 gosina zatvora. Nama ne treba Nato pakt da nas unisti. Unisticemo sami sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA