≫ 

Razrešena misterija kubanske nesreće: Srušio se vojni avion, osmoro mrtvih (FOTO)

Putnički avon je tokom jutra nestao sa radara...

  • 0

Avion kubanske vojske udario je u planinu blizu grada Artemise i srušio se. U avionu je bilo osam članova vojne posade, koji su svi poginuli.

40 poginulih u Damasku: Sukob džihadista i islamističkih pobunjenika

Prema informacijama koje su se na početku pojavile, navodno je pao putnički avion u kome je bilo 39 putnika. Letelica kubanske aviokompanije tokom jutra nestala je sa radara, a svetski mediji su preneli da se avion srušio na zapadnom delu Kube.

Prve informacije ukazivale su da se srušio putnički avion AN-26 aviokompanije Aerogaviota na području poznatom kao Las Lomas de San Kristobal, do kojeg je vrlo teško doći, blizu grada Las Terazas.

Avion je navodno uzleteo iz mesta Barakoa, koje se nalazi na istoku zemlje, a u momentu nesreće leteo je iznad područja Pinar del Rio na zapadu kubanskog ostrva, a onda je nestao sa radara. Kako se kasnije ispostavilo, avion jeste uzleteo sa aerodroma Plaja Barakoa blizu Havane a u planinu je udario blizu grada Kandelarija na zapadu zemlje.

Nedugo potom stigla je potvrda da se zapravo radilo o vojnom avionu. Među svetskim medijima nastala je prava zabuna da li su u pitanju dve odvojene avionske nesreće ili samo jedna, budući da su kubanski zvaničnici potvrdili samo "vojnu verziju".

Kompanija Aerogaviota je uglavnom domaća kompanija i leti po unutrašnjosti Kube, a ima samo jednu internacionalnu liniju, međutim njene avione koristi i kubanska vojska.

Inače, ovo je peta avionska nesreća koja se desila od početka 2017.

Pogledajte snimak od pre par godina na kojim se vidi kako izgleda avion koji se srušio.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA