U Bosni dresiraju magarce da kradu drva: Neviđenu lopovsku taktiku retko ko provali!

Da bi došao do kuće mora preći magistralni put. On to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, čak i ne kroči na asfalt...

  • 4

Poslednjih nekoliko godina krađa ogreva uzela je maha. Koriste se sva raspoloživa sredstva, pa i magarac dresiran da učestvuje u krađi.

Magarence iz Jagodine dobilo ime: Evo kako su deca odabrala da ga zovu (FOTO)

Krađa bukovog ogreva u Gospodarskoj jedinici Šuica, kod Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost.

Poslednjih nekoliko godina ova pojava je uzela maha tako da se koriste sva raspoloživa sredstva pa i dresirani magarac-lopov saopšteno je iz Šumarije Tomislavgrad, prenosi agencija Anadolija.

Ističu da vlasnik magarca koji živi u neposrednoj blizini "ostataka bukove šume" životinju natovari, pa magarac ide najkraćim putem prema kući.

- Da bi došao do kuće mora preći magistralni put. On to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, čak i ne kroči na asfalt. Kad je vlasnik siguran da nema opasnosti od vozila, jer čuvare šuma ionako niko ne uzima za ozbiljno, hvata magarca za glavu i prelazi put - naglasili su iz Šumarije Tomislavgrad.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asa

    30. april 2017 | 20:39

    to je zlostavljanje nesrecne zivotinje, ko zna koliko mora da stoji sa teskim tovarom na ledjima i ceka dok se zlikovac ne pojavi.

  • Zika

    30. april 2017 | 21:22

    Ti idi, pa zameni zivotinju, ako ti je zao...

  • predrag

    1. maj 2017 | 02:43

    na granici prema makedoniji to se radilo pre 20 god ali su tada dresirani magarci prelazili po 1-2 km sami noću, danju ih vlasnik izvede na pašu oni kao slućajno pređu granicu preuzima ih drugi iz makedonije natovari kutijama cigareta i pusti noću i oni sami dođu kući tako da to nista nije novo jer je to životinja koja je vezana za svoj dom slično kao pas i uvek se vraća kući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA