≫ 

Dragutin je najbolji šef među Srbima: Organizovao proslavu za svojih 500 radnika za 1. maj! (FOTO) (VIDEO)

Bravo Guto, legendo!

  • 18

Igralo se kolo, služila čorba i pečenje, a za istom trpezom našli su se radnici i poslodavac. Mašine su odmarale, oni se veselili, a sve na račun firme.

Nekad se zvalo piknik, a ne roštiljanje, i u prirodu smo išli kao gospoda (FOTO)

Poslodavac iz Teslića, Dragutin Škrebić, svojim zaposlenima priredio je za praznik rada nesvakidašnji užitak - celodnevno veselje, na kome je, kako kaže, program bio spontan, baš kao i u radne dane.

Foto: atvbl.com Foto: atvbl.com

- Mislim da je vreme bilo da pokažemo da nije sve crno i da ima i svetlih primera. Ja i moji radnici smo na istom zadatku, ja trebam njima, oni trebaju meni - kaže Dragutin Škrebić.

On ima skoro pet stotina radnika, koji šiju obuću za izvoz, a razloga za slavlje kažu imaju ne samo danas.

- Kad je neka slava mi ne radimo zato što ne možemo organizovati proizvodnju tada, imamo kao što znate oko 60 dana praznika i sve se stigne uraditi, a plate dobijamo redovno - rekao je Rahman Bekrić, radnik.

- Imamo odlično uslove rada, šta god kažemo gazdi, on nam to ispuni. Menjala bih možda malo platu 20-30 maraka, ali zadovoljna sam i sa ovoliko. Plata je 500 maraka - ističe Aleksandra Janjić.

- Znaju da se vesele, pa zašto da im to ne omogućim - kaže poslodavac.

Ni radnici mu nisu ostali dužni. Iznenadili su ga tortom i poklonom. Nesvakidašnji šator na Hajdučkim vodama privlačio je i pažnju prolaznika. Ponosni su na teslićki primer i ministri republike Srpske.

Teslićani su počeli sa dvadeset radnika pre isto toliko godina. Taj jubilej slave u junu. Radnici mu se već raduju, a poslodavca kažu ne bi menjali kao ni posao.

Daljinac baner

(Telegraf.rs, atvbl.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stoparac

    2. maj 2017 | 13:30

    A ovi naši bi nam i dušu uzeli, sve im malo, misle da svet mogu da osvoje, kao da će hiljadu god.živeti! Svaka čast ovom poslodavcu i da bude primer ostalim GAZDAMA kako se gazduje!

  • 1989

    2. maj 2017 | 13:30

    A nama je poslodavac, povecao platu u proseku za 1000din zbog zakona o minimalnom licnom dohotku.Ali nam je zbog toga smanjio topli obrok za 1000din.Da se slucajno nebi obogatili.Tako ovom gazdi svaka cast.

  • Julija

    2. maj 2017 | 14:12

    Bravo! Svaki normalan poslodavac zna da firma nije zgrada, vec radnici koji rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA