≫ 

Sastali se Putin i Merkelova: Ruski predsednik je od nje zatražio samo jednu stvar

- Krivci moraju biti nađeni i kažnjeni. Ali, to se može učiniti tek posle nepristrasne istrage - istakao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sočiju

  • 22

Rusija osuđuje upotrebu hemijskog oružja i traži punu i nepristrasnu istragu o prošlomesečnom napadu otrovnim gasom na sirijski grad Han Šejhun, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin posle sastanka s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Merkelova predala Velikoj Britaniji tajne dosijee o Putinu!

- Krivci moraju biti nađeni i kažnjeni. Ali, to se može učiniti tek posle nepristrasne istrage - istakao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sočiju, na obali Crnog mora, prenosi Rojters.

Ruski predsednik je ukazao i da se rešenje za sirijsku krizu može naći samo mirnim putem i pod okriljem UN.

Putin je rekao da je sa kancelarkom Merkel razgovarao o situaciji u Siriji i da su se saglasili da je neophodno obnoviti pregovoračke procese u Astani i Ženevi, navodi Tas s.

Kad je reč o rešavanju sirijske krize, ruski predsednik je rekao da je, i da će biti, u kontaktu sa SAD, dodaje ruska agencija.

Sa druge strane, nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se nada da će sankcije Rusiji biti ukinute, ali je naglasila da će se to dogoditi tek nakon što se potpunosti primeni mirovni sporazum iz Minska, javljaju agencije.

Merkel je, na konferenciji za novinare posle sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekla da nije zadovoljna radom "Normandijskog formata" - Nemačke, Rusije, Ukrajine i Francuske, ali da je to i dalje najbolji forum za pregovore o situaciji na istoku Ukrajine, prenosi AP.

Ona je rekla da i dalje postoje suštinske razlike u stavovima o uzroku sukoba u Ukrajini, istakavši da Nemačka veruje u demokratski legitimitet ukrajinske vlade.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    2. maj 2017 | 16:44

    Kako nisi verovala Angela u legitimitet bilo koga od onih koje je svrgnuo Zapad,a ima ih na desetine,i sve je kao bilo...i proslo!?

  • Pepi

    2. maj 2017 | 16:32

    Ako hoćete švabama da pokažete silu, stavite im nogu za vrat, a to je; zavrnite ventile za gas, u suprutnom, pokrijte se po ušima i slušajte ih.

  • Sreten

    2. maj 2017 | 17:11

    Da le otkrila tajnu ko je pucao na demonstrante u Kijevu, kada je počeo haos kome se ne vidi kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA