Heorina Srbije, malena Sofija teško se oporavlja zbog jedne strašne stvari. Roditelji jako zabrinuti!

Sofija Nikolić je rođena sa rascepom između dušnika i jednjaka, i zbog toga joj je sva hrana koju bi uzimala odlazila u pluća, za samo godinu i po dana imala je desetak operacija u Parizu

  • 3

Nakon desetak operacija, burnih događaja, prikupljanja novca za operaciju u Parizu, Sofija je uspela da izgura najteže dane i izbori se za goli život.

Evo kako se danas oseća Sofija, najhrabrija devojčica u Srbiji: Njeno stanje se poboljšava, ali borba i dalje traje!

Sofija je heroj Srbije: Najhrabrija devojčica pobedila u borbi za život, i vratila se kući!

Sofija Nikolić je rođena sa rascepom između dušnika i jednjaka, i zbog toga joj je sva hrana koju bi uzimala odlazila u pluća, za samo godinu i po dana imala je desetak operacija u Parizu.

- Sofija je veselo dete, voli da se igra, da se smeje, voli životinje, svoj crveni auto, gitaru, Pepu prase, ali njen oporavak sporo ide jer neće da jede - kaže Sofijina majka.

Ne znaju da li je to samo faza zbog specifičnosti situacije.

- Ono što znamo je da mora da žvaće i guta kako bismo kasnije razmišljali o skidanju kanile. Jela je prvih deset dana i onda je počela da odbija hranu, što mene vrlo zabrinjava i rastužuje - dodaje Sofijina mama.

- Moja Sofija mora da nosi ogrlicu oko vrata kojom se pričvršćuje kanila jer ako joj se izvuče kanila ugušiće se za 30 sekundi. Međutim psi na Dorćolu imaju bolje ogrlice od moje Sofije, a kad ih nemamo stavljam joj keper traku da pričvrstimo kanilu.

- Takvih ogrlica nema u Srbiji, snalazim se da dođem do njih. Svim roditeljima poput mene bi značilo kada bi bila registrovana neophodna oprema, ogrlice, filteri i da bude na recept kao u svim ostalim zemljama. Ogrlice se menjaju svakodnevno i na godišnjem nivou to nas košta 2.000 evra i još toliko za filtere - priča Bojana, majka male heroine.

Takođe napitak koji Sofija uzima za ručak ne ide na recept. Ona dnevno uzima po dve bočice, a 260 dinara je jedna, na mesečnom nivou to iznosi 16.000 dinara.

- Nedavno je bila nestašica, pa smo opet morali da kupujemo u inostranstvu. Lepo je što se zapošljavaju lekari, što se gradi klinički centar u mom rodnom gradu Nišu, u kojem je ostao deo moje duše, ali država bi trebala da brine i o ovakvim stvarima - navodi mama Bojana za Blic.

Majka devojčice dodaje da će videti kakva su joj prava što se tiče pratioca, jer će pokušati na sve načine da animira devojčicu da jede. Probaće sa decom u vrtiću, a pratilac (medicinski radnik) bi provodio po nekoliko sati sa Sofijom u obdaništu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    3. maj 2017 | 10:50

    Boze kako je slatka! Deca u vrticu ce je pogurati sto se tice hrane videcete! Moji jedu sve dok kuci nece ni da cuju za kuvano itd..... sve najbolje mila!

  • 3. maj 2017 | 14:09

    Dušo mala

  • Luna

    4. maj 2017 | 18:57

    Daj Boze da ozdravi i pocne da rucka. Srce maleno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA