Deca iskopala majku i zakopala je u porodičnu grobnicu!

Pokojnica Olga C. iz obližnjeg sela Ruđinaca pre nekoliko noći iznenada je nestala iz svoga večnog boravišta sa mrtvačkim kovčegom u kojem je i sahranjena da bi, posle dvodnevne policijske pretrage, bila pronađena u porodičnoj grobnici na novom seoskom groblju

  • 0

Sahranjena 26. aprila na „Brankovoj glavici“, jedinom groblju u Vrnjačkoj Banji, pokojnica Olga C. iz obližnjeg sela Ruđinaca, pre nekoliko noći iznenada je nestala iz svoga večnog boravišta sa mrtvačkim kovčegom u kojem je i sahranjena da bi, posle dvodnevne policijske pretrage, bila pronađena u - porodičnoj grobnici na novom seoskom groblju u obližnjem selu Ruđinci!

Do tog „otkrića“, Vrnjačkom Banjom, i to baš tokom karnevalskih dana, kolale su najraznovrsnije priče i prepričavanja. A o tome šta se sve na vrnjačkom groblju zaista dešavalo u noći između ponedeljka i utorka, kada je pokojnicu neko otkopao, a potom, pod okriljem noći, preneo u porodičnu grobnicu u selo Ruđince - utvrdiće istražni sudija i tužilaštvo, koji su „predmet“ već preuzeli od policije.

Kako nezvanično ali iz pouzdanih izvora saznajemo, policija je, naime, već ustanovila da su Olgu, kako se na kraju ispostavilo, „ekshumirali“ njeni najbliži - sin Lazar i kćerka Slavica. I to bez obaveznih odobrenja nadležnih organa, pa i vrnjačkog komunalnog preduzeća „Beli izvor“, koje i upravlja grobljem. Možda je „ekshumaciju“ obavio neko drugi, ali svakako sa „odobrenjem“ i nalogom članova najuže porodice.

- Oni su, doduše, još pre mesec dana podneli zahtev za prenos moštiju pokojnice jer, navodno, na novom groblju u Ruđincima imaju porodičnu grobnicu. Odgovorili smo im da to, u principu, nije problem, ali i da je, iz sanitarnih razloga, a prema slovu zakona, ekshumaciju nemoguće obaviti u periodu između 1. maja i 30. oktobra, osim ako već nije prošlo deset godina od sahrane, kao i to da, uz neophodne zakonske saglasnosti, ekshumaciju izvode samo ovlašćene ustanove i preduzeća i nikako drukčije - objašnjava Petar Arsić, rukovodilac komunalne higijene u vrnjačkom Javnom preduzeću „Beli izvor“.

Upravi i radnicima ovog preduzeća i vrnjačkog groblja nije baš najjasnije zašto Olga nije odmah posle smrti i sahranjena u porodičnoj grobnici u Ruđincima, nego tek posle „divlje“ ekshumacije, za koju bi, kako kažu neko, ipak, morao da odgovara. Ali o tome sada odlučuju samo - nadležni pravosudni organi.

(I. M. / Izvor: Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA